Van der Vaart ziet Oranje ploeteren: "Iedereen wijst naar elkaar"

29 maart 2022, 22:02

Rafael van der Vaart was dinsdagavond niet te spreken over het spel van Oranje in de eerste helft tegen Duitsland. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal keek halverwege tegen een 0-1 achterstand aan. Volgens Van der Vaart was dat niet meer dan terecht.

"Oranje is heel onrustig aan de bal en er is weinig diepte in het spel", vertelde Van der Vaart bij de NOS. "Voor de wedstrijd zei ik al dat Duitsland ook gewoon echt heel goed is. Dan kom je overal een beetje tussenin te spelen en ziet alles er ineens heel matig uit. Duitsland is gewoon een ander kaliber dan Denemarken. Ze zijn zo comfortabel aan de bal. Bij Oranje staat iedereen naar elkaar te wijzen. Dat komt ook een beetje door dit systeem. Maar Duitsland is gewoon beter aan de bal."

Pierre van Hooijdonk zag dat er ook op de helft van de Duitsers het nodige beter kon voor Oranje. Daar wisten Memphis Depay, Donyell Malen en Steven Berghuis geen vuist te maken. "Het is wat Raf net verteld, maar ik kijk ook naar het aanvallende gedeelte. Er was geen bijna geen diepgang. Als die er even wel is, wordt Nederland gevaarlijk. Je moet niet alleen spelers hebben die de bal in de voeten willen hebben."

Van der Vaart mocht de analyse in de rust afsluiten en kwam op de valreep nog met een positieve noot over Oranje. Een speler haalde volgens de 109-voudig international van een goed niveau. "Ik moet wel zeggen dat ik Tyrell Malacia erg goed vind spelen." De linksback van Feyenoord viel tegen Denemarken nog in, maar kreeg vanavond de voorkeur boven Owen Wijndal. Voor de linkspoot betekende dat zijn derde interland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen