Van Gaal wijzigt Oranje op twee plekken tegen Duitsland

29 maart 2022, 19:29   Bijgewerkt: 29 maart 2022, 19:56

Bondscoach Louis van Gaal heeft twee wijzigingen doorgevoerd voor de tweede oefenwedstrijd van de week. Steven Bergwijn en Nathan Aké verhuizen na een verdienstelijk optreden tegen Denemarken (4-2 zege) naar de bank. Hun plekken worden overgenomen door Donyell Malen en Tyrell Malacia. De wedstrijd in Amsterdam begint om 20.45 uur.

Van Gaal kondigde op de voorbereidende persconferentie al aan genoodzaakt te zijn wijzigingen door te voeren, om daarmee blessures te voorkomen. Uiteindelijk blijft het aantal wissels beperkt tot twee. Malen is de vervanger van Bergwijn, die afgelopen zaterdag tegen de Denen nog tweemaal trefzeker was. Malacia krijgt de voorkeur boven Owen Wijndal als wingback, waardoor Daley Blind naar het centrum verhuist.

Verder kiest Van Gaal voor dezelfde namen als afgelopen weekend. Dat betekent dat Georginio Wijnaldum wederom geen deel uitmaakt van de basiself. Hij ziet vanaf de bank hoe Teun Koopmeiners opnieuw naast Frenkie de Jong op het middenveld start. Steven Berghuis speelt achter de twee spitsen, waar hij tegen Denemarken een uitstekende indruk achterliet. 

Nederland neemt het om 20:45 uur in de Johan Cruijff Arena op tegen Duitsland. Het is de tweede oefenwedstrijd in deze belangrijke week ter voorbereiding op het WK van komend najaar. De nadruk ligt daarbij op het inslijpen van Van Gaals favoriete formatie; ook vandaag wordt er weer met drie centrumverdedigers en twee hoge wingbacks gespeeld. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen