Fenomenaal: Luuk de Jong kopt FC Barcelona alsnog naar zege

10 april 2022, 22:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Luuk de Jong heeft FC Barcelona opnieuw gered. De Nederlandse spits kwam kort voor tijd binnen de lijnen om zijn ploeg van puntenverlies te behoeden tegen Levante en dat lukte, ondanks het feit dat de thuisploeg liefst drie keer mocht aanleggen vanaf elf meter. Dankzij De Jong bleef de indrukwekkende reeks van FC Barcelona in stand. Het duel eindigde in 2-3.

De Jong kopte in de derde minuut raak op aangeven van Jordi Alba. Tot dat moment leken de Catalanen hard af te stevenen op puntenverlies tegen degradatiekandidaat Levante. Het betekende alweer de zesde competitietreffer van De Jong bij FC Barcelona, die in zijn eerste weken onder Xavi nog nauwelijks aan spelen toekwam. De Spaanse oefenmeester gebruikt De Jong echter al langere tijd als vaste redder in nood.

Daar leek het lange tijd niet op. Levante mocht namelijk driemaal aanleggen vanaf elf meter. José Luis Morales opende kort na rust de score vanaf de strafschopstip. De Spaanse aanvaller liet het tweede buitenkansje kort daarna over aan Roger Martí, maar zijn inzet werd gekeerd door Marc-André ter Stegen. De Duitser kreeg tien minuten voor tijd voor de derde keer van de avond de kans zich te onderscheiden, maar had geen antwoord

Pas nadat Frenkie de Jong naar de kant werd gehaald, begon het aanvallend te draaien bij FC Barcelona. Drie minuten na zijn wissel kopte Pierre-Emerick Aubameyang raak op aangeven van Ousmane Dembélé. Het bleek het sein voor 'erop en erover', want vier minuten later schoot Pedri raak in de verre hoek. Mede daardoor won FC Barcelona voor de zevende keer op rij in La Liga.

Barça mag daardoor stiekem blijven dromen van de Spaanse landstitel, al is het verschil op de ranglijst nu nog fors. Omdat koploper Real Madrid eveneens won, bedraagt het verschil met nog zeven speelronden voor de boeg twaalf punten. FC Barcelona steeg dankzij de overwinning naar de tweede plaats en heeft een wedstrijd minder gespeeld dan Real.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen