Feyenoord komt vroege tik te boven en wint met ruime cijfers

10 april 2022, 18:49

Met een comfortabele 1-4 zege op Heracles kan Feyenoord rustig toewerken naar de tweede ontmoeting met Slavia Praag. In Almelo kwam de ploeg van Arne Slot binnen een minuut op achterstand, maar met drie doelpunten stelden de Rotterdammers nog voor rust orde op zaken. In de tweede helft bepaalde Patrik Walemark met een kunstig hakje vervolgens de eindstand.

Feyenoord stond met twee doelen aan de aftrap op het kunstgras in Almelo: niet alleen wilden de Rotterdammers de zure nasmaak van het late gelijkspel tegen Slavia Praag (3-3) wegspoelen, ook moest de aanval van FC Twente op plek drie gepareerd worden. Terwijl hij het tegen Slavia nog moest doen met een invalbeurt, kreeg Cyriel Dessers in de Eredivisie wel de voorkeur boven Bryan Linssen. Bij zijn oude club, Heracles, waren er eveneens geen wijzigingen in de basiself. Frank Wormuth hield vast aan de spelers die vorige week tegen Fortuna Sittard (0-2) de eerste uitoverwinning van het seizoen boekten.

Na een minuut of tien ging de aanvallende storm van Heracles liggen, maar in verdedigend opzicht bleef de ploeg uit Almelo fel doordekken. Hier had Feyenoord de nodige moeite mee, en omdat de bezoekers ook in de passing nog verre van nauwkeurig waren, bleven kansen uit. Mogelijkheden waren er wel voor Heracles, dat in de counter goed profiteerde van de ruimtes die Feyenoord weggaf. De poging van Nikolai Laursen trof echter geen doel, waardoor Orkun Kökcü met de eerste Rotterdamse mogelijkheid de 1-1 kon binnenschieten. Vanuit onmogelijke hoek schoot hij de bal hard op de vuisten van Koen Bucker, die de bal niet goed verwerkte en in eigen doel sloeg.

Even later probeerde Tyrell Malacia hetzelfde vanaf de andere flank, maar via de handen van Bucker trof hij de paal. Afgezien van de poging van de Feyenoord-linksback bleven pogingen echter schaars. De bezoekers kwamen met redelijk combinatievoetbal maar zelden tot het strafschopgebied, terwijl Heracles niet effectief omsprong met de uitbraken die het afdwong. Toch zochten de Rotterdammers de kleedkamers met een comfortabele voorsprong. Vijf minuten voor rust werd een corner namelijk niet goed verwerkt door de Heracles-defensie, waardoor Reiss Nelson met een harde poeier zijn eerste Eredivisie-goal kon maken. Op slag van rust schutterde de verdediging van de thuisploeg opnieuw, waardoor Guus Til op anderhalf been een doorgeschoten voorzet van Malacia binnen kon schieten.

De Feyenoord-middenvelder was namelijk reeds geblesseerd geraakt voor zijn doelpunt, en verscheen de tweede helft niet meer op het veld. De effecten van zijn eerdere aanwezigheid klonk echter nog wel door; Feyenoord leunde wegens de 1-3 voorsprong achterover, waardoor Heracles ten aanval trok. De ploeg van Wormuth toonde via de vleugels veel dreiging, maar de bal belandde in het strafschopgebied maar zelden voor de voeten van een medespeler. De vele voorzetten zorgden echter wel voor een handvol corners, waaruit Bakis bijna de aansluitingstreffer binnenkopte. 

Zijn bal werd echter van de lijn gehaald, waardoor een goed resultaat voor de Heraclieden ver uit zicht bleef. Toen Walemark met een geweldig hakje de 1-4 binnenschoot, en daarmee net als eerder Nelson zijn eerste Eredivisie-treffer maakte, was het helemaal gedaan. Met deze overwinning houdt Feyenoord Twente op afstand, terwijl Heracles nog een goed resultaat nodig heeft om met grote zekerheid veilig te zijn. {image[353735][left-half][]}

Opstellingen en beoordelingen*

Heracles: Koen Bucker 5,5; Giacomo Quagliata 5,5, Justin Hoogma 4,5, Sven Sonnenberg 4,5, Noah Fadiga 5 (88. Navajo Bakboord -); Lucas Schoofs 5,5, Anas Ouahim 6 (88. Adrian Szöke -), Luca de la Torre 5,5; Emil Hansson 5 (64. Bilal Basacikoglu 5,5), Sinan Bakis 6, Nikolai Laursen 5 (75. Elias Sierra -).

Feyenoord: Ofir Marciano 6; Tyrell Malacia 7, Marcos Senesi 6, Gernot Trauner 6, Marcus Holmgren Pedersen 6; Orkun Kökcü 6,5 (76. Jorrit Hendrix -), Guus Til 5,5 (46. Jens Toornstra 6), Fredrik Aursnes 6; Luis Sinisterra 6,5 (69. Patrik Walemark 6,5), Cyriel Dessers 5,5 (69. Bryan Linssen -), Reiss Nelson 7 (59. Alireza Jahanbakhsh 6) .

Man of the match: Reiss Nelson

* Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen