Frenkie als invaller goud waard voor FC Barcelona

7 april 2022, 22:56

FC Barcelona kan nog niet zonder Frenkie de Jong. De Nederlandse middenvelder begon donderdagavond in de Europa League op de bank op bezoek bij Eintracht Frankfurt, maar pas toen de oud-Ajacied inviel, keerde het tij voor de Catalaanse grootmacht (1-1). Ondanks een rode kaart voor de thuisploeg kon Xavi met zijn ploeg niet meer voor een zege zorgen. 

De Nederlandse middenvelder was overigens niet de enige speler die rust kreeg van Xavi, ook Ousmane Dembélé en Dani Alves (niet ingeschreven) stonden van de vaste elf niet aan de aftrap. Niet veel later viel ook Gerard Piqué nog weg, maar dat was bij de ervaren verdediger vanwege een blessure. Zonde de vier vaste krachten had de Catalaanse grootmacht het heel moeilijk bij Eintracht Frankfurt.

Omdat VAR Pol van Boekel een aan de Duitsers gegeven strafschop in in het eerste bedrijf terugdraaide, duurde het tot in de tweede helft voor FC Barcelona op achterstand kwam. Maar de heerlijke goal van Ansgar Knauff meteen na de thee deed wel recht een de verhoudingen (1-0). Het was voor Xavi het sein om Frenkie én Dembélé in het elftal te brengen.

Beide toonden aan momenteel onmisbaar te zijn voor de Catalaanse grootmacht, want pas met hen in het elftal ging de machine echt lopen. Beide deden het voorwerk bij de fraaie gelijkmaker van Ferran Torres, die opnieuw enkele kansen om zeep hielp, waarbij vooral de rol van Frenkie fraai was. Ondanks de tweede gele en dus rode kaart voor Lucas Melo én gelijke stand, had Xavi Luuk de Jong als stormram niet nodig, terwijl Memphis Depay met een blessure ontbrak.  

FK Bodø/Glimt – AS Roma 2-1

Eerder dit seizoen droogde de Noorse stuntploeg AS Roma in de groepsfase van de Conference League volledig af. De Romeinen werden naar huis gestuurd met een 6-1 (!) nederlaag, maar duidelijk was dat José Mourinho zijn huiswerk ditmaal wel iets beter had gedaan. Halverwege stond de ploeg namelijk op voorsprong na een fraaie goal van Lorenzo Pellegrini, al ging het na de thee wel wederom mis. Brice Wembangomo en een late goal van Hugo Vetlesen lieten zien dat de Romeinen nog altijd niet helemaal uitgeleerd zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen