Liverpool legt druk bij City door bijzonder doelpunt Jota

2 april 2022, 15:25

Liverpool is de nieuwe koploper van de Premier League. De ploeg van Jurgen Klopp en consorten rekende zaterdagmiddag af met laagvlieger Watford dankzij een treffer van Diogo Jota (25) en rake strafschop van Fabinho: 2-0. Het was de tiende zege op rij in de Engelse competitie voor The Reds.

Nog niet zo lang geleden leek Manchester City relatief onbedreigd op de Engelse landstitel af te stevenen, maar door een nederlaag (tegen Tottenham Hotspur) en gelijkspel (tegen Crystal Palace) van The Citizens kreeg Liverpool weer uitzicht. Te meer omdat het zelf een heel aardige reeks inzette en zaterdagmiddag voor de tiende maal op rij tot een zege kwam, waarin het ook nog eens slechts twee doelpunten incasseren. 

Jota kopte de bal na ruim twintig minuten tegen de touwen op voorgeven van Joe Gomez. Het was alweer zijn zevende rake kopbal sinds hij actief is bij The Reds, waarmee hij de meeste doelpunten met het hoofd maakte van alle Liverpool-spelers sinds zijn aantreden. Vlak voor tijd versierde de Portugese spits ook nog een strasfschop, die door Fabinho werd benut. 

Door het doelpunt van Jota komt Liverpool tijdelijk aan kop van de Premier League, al kan het later vandaag wel weer worden ingehaald door Manchester City. De ploeg van Pep Guardiola komt in actie tegen Burnley en moet winnen om de koppositie weer te herroveren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen