Luuk de Jong kan niet op na nieuwe heldenrol: 'Hoofd is een juweel'

11 april 2022, 07:50

FC Barcelona boekte zondagavond een zwaarbevochten overwinning op Levante. De ploeg van Xavi, die de laatste tijd juist zoveel indruk maakt in La Liga, had aan invaller Luuk de Jong te danken dat ze met drie punten in het vliegtuig stapte. De Nederlander was niet voor het eerst dit kalenderjaar van grote waarde voor zijn ploeg. De Spaanse media zijn dan ook lovend over hem.

Drie dagen na een moeilijke Europese uitwedstrijd op bezoek bij Levante, dat in een hevige strijd tegen degradatie is verwikkeld. Tel daarbij op dat FC Barcelona het eigenlijk altijd lastig heeft tegen Levante en je komt tot de conclusie dat alle ingrediënten voor een zwaar avondje aanwezig waren. En dat bleek. FC Barcelona boog weliswaar een 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong, maar leek in de slotfase alsnog punten te verspelen. Maar gelukkig voor Xavi heeft hij altijd nog De Jong achter de hand.

Lees ook: Luuk de Jong kopt FC Barcelona alsnog naar zege

Begin dit kalenderjaar bezorgde de oud-speler van onder meer FC Twente en PSV zijn ploeg nog een punt in de derby tegen Espanyol en op bezoek bij Levante deed hij er nog een schepje bovenop. Na een fijne voorzet van Jordi Alba knikte De Jong, niet lang nadat hij binnen de lijnen was gekomen, de 2-3 tegen de touwen. Daarmee was er dus opnieuw een heldenrol voor hem weggelegd. De spits siert niet meer dan terecht de cover van Mundo Deportivo. 'Lucky Luuk', klinkt het. De sportkrant was lyrisch. 'Luuk de Jong is veel meer dan een reddingsboei voor Barcelona. Ronald Koeman kon amper van hem genieten, maar hij is voor Xavi Hernández een pure '9' die er staat als hij hem nodig heeft', citeert Voetbal International.

Ook Sport steekt de loftrompet. 'Zijn hoofd is een juweel', schrijft de krant, die De Jong zijn optreden beoordeelt met een 8, waarmee de spits alleen Marc André Ter-Stegen voor zich moet dulden. De Jong zelf kon zijn geluk natuurlijk niet op. Waar hij de afgelopen wedstrijden ontbrak vanwege een positieve coronatest, bezorgde hij de Catalanen bij Levante drie hele belangrijke punten in de strijd om Champions League-voetbal. ''Doelpunten maken geeft altijd een fantastisch gevoel, maar scoren in de laatste minuut om de drie punten te kunnen pakken is bijzonder'', zei hij tegen de Spaanse media.

Nieuwe hoofdrol aanstaande?

De Jong went naar eigen zeggen 'nooit' aan dit gevoel. ''Het is altijd geweldig. Ik help het team graag. Ik moet mijn kansen afwachten en vandaag had ik het geluk om te scoren.'' Over een paar dagen is er wellicht wederom een belangrijke rol voor hem weggelegd. FC Barcelona speelt donderdagavond de return tegen Eintracht Frankfurt in de kwartfinale van de Europa League. Het heenduel, dat De Jong moest missen wegens corona, eindigde in een 1-1 gelijkspel. De 2-3 tegen Levante was zijn zesde doelpunt in Barcelona-shirt. Daarmee hielp hij zijn ploeg weer voorbij Sevilla naar de tweede plek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen