Michel Vorm keert na elf jaar terug bij FC Utrecht

7 april 2022, 11:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Michel Vorm keert per direct terug bij FC Utrecht. De voormalig doelman van de Domstedelingen en het Nederlands elftal gaat aan de slag als assistent van de keeperstrainers in Utrecht. Die functie zal hij gaan uitoefenen bij de hoofdmacht én Jong FC Utrecht.

Dat maakt de club bekent op de eigen kanalen. Daarmee keert Vorm elf jaar na zijn transfer van FC Utrecht naar het Welshe Swansea City terug in de Galgenwaard. Na drie seizoenen bij Swansea verdiende Vorm een toptransfer naar Tottenham Hotspur, waar hij jarenlang tweede doelman was. In 2020 zette de inmiddels 38-jarige Vorm een punt achter zijn loopbaan.

De vijftienvoudig international van het Nederlands elftal, die respectievelijk zilver en brons pakte op de WK's van 2010 en 2014, hield altijd goed contact met zijn oude club. "Waar Michel na zijn vertrek bij FC Utrecht ook speelde, de band tussen hem en de club is altijd sterk gebleven. We hebben al jaren regelmatig contact en Michel stond er nu voor open om de komende periode zijn bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het keepersgilde van FC Utrecht", aldus technisch directeur Jordy Zuidam op de clubwebsite.

Vorm gaat per direct aan de slag. "Hij gaat zich in een ondersteunende rol toespitsen op de ontwikkeling van de keepers en aan hen de ervaring overbrengen die hij heeft opgedaan in zijn carrière. Michel weet als geen ander wat er bij presteren op topniveau komt kijken en we zijn blij dat we vanaf nu kunnen beschikken over zijn kennis en kunde."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen