Spaanse media niet mild voor Frenkie na belabberde avond

11 april 2022, 12:30

Waar de ene De Jong (Luuk) FC Barcelona in de uitwedstrijd tegen Levante de zege schonk, beleefde de Frenkie een teleurstellende avond. Drie dagen nadat hij nog uitstekend was ingevallen in Frankfurt, slaagde de middenvelder er geen moment in om zijn stempel te drukken. Sterker nog, nadat Xavi Frenkie naar de kant had gehaald, begon het pas te lopen.

Frenkie beleefde een moeizame start van het seizoen. In Spanje wordt er sinds zijn overstap van Ajax naar FC Barcelona veel van hem verwacht. Maar als hij dat niet kan brengen, is hij al snel het mikpunt van kritiek. In de eerste weken onder Xavi was dat niet anders. Door de ontwikkeling van Gavi was Frenkie zelfs niet meer onomstreden. Maar de laatste weken speelt hij weer zoals we van hem gewend zijn. Dat hij in goede vorm verkeert, bewees hij afgelopen donderdag nog in de heenwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt in de kwartfinale van de Europa League.

Lees ook: Complimenten voor 'helderziende' De Jong

De oud-Ajacied begon weliswaar op de bank, maar nam als invaller zijn ploeg op sleeptouw. Zo gaf hij de assist op de 1-1 van Ferran Torres. Zondagavond verscheen Frenkie 'gewoon' weer aan de aftrap. Maar tegen Levante slaagde hij er dus niet in om zijn ploeg bij de hand te nemen. Integendeel zelfs. Frenkie kende een belabberde avond. Hij grossierde in de eerste helft in balverlies en zakte ook zonder bal door de ondergrens. De kritiek in de Spaanse media is dan ook niet mals. 'Hij las niet waar de wedstrijd om vroeg', schrijft Mundo Deportivo. Volgens de sportkrant rende hij, bij wijze van spreken, als een kip zonder kop naar voren en hielp hij zijn collega's op het middenveld niet om de wedstrijd te controleren.

Frenkie werd na nog geen uur naar de kant gehaald. Sport beoordeelt zijn optreden met het rapportcijfer 4 en stelt evenals Mundo Deportivo dat hij er niet in slaagde om de wedstrijd te lezen, waar Pedri dat als invaller wel uitmuntend deed. Sport miste de overtuiging bij de Nederlander. Frenkie was overigens niet de enige speler van FC Barcelona die zondag door de mand viel. Sport deelt slechts drie basisspelers een voldoende uit: Marc André Ter Stegen, Ronald Araujo en Eric Garcia. Sergio Busquets en Nico González, die samen met Frenkie het middenveld vormden, krijgen respectievelijk een 5 en een 4.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen