Van Bronckhorst' nummer 1 strafschopnemer viel plots weg

19 mei 2022, 09:26

Giovanni van Bronckhorst voelt mee met zijn spelers na de verloren Europa League-finale woensdagavond. De Nederlandse coach ging met Rangers FC na strafschoppen onderuit tegen Eintracht Frankfurt (5-4) en ging in op het gevoel dat er in zijn spelersgroep was. "De teleurstelling is enorm. Het leek wel alsof iedereen gewond was in de kleedkamer. Ik moet er nu zijn voor de spelers. Ik weet hoe het voelt: ik heb zelf ooit een WK-finale verloren."

Dat zei de Nederlandse coach tijdens de persconferentie. "We hadden de penalty's voorbereid. Barisi? moest er vlak voor het einde geblesseerd uit, terwijl hij onze eerste nemer was. Sommige spelers waren niet klaar om op de goede manier een penalty te nemen, maar Ramsey was beschikbaar", aldus Van Bronckhorst over de middenvelder, die vlak voor tijd ingebracht werd op het moment dat Barisi? gewisseld werd, maar als enige miste van elf meter.

"Ramsey is erg down, iedereen is ziek, ze zijn teleurgesteld. We zagen hem in de kleedkamer. Hij nam zijn verantwoordelijkheid, maar helaas voor ons scoorde hij niet", vervolgde Van Bronckhorst. "Uiteindelijk hadden we vlak voor het einde in de verlenging een grote kans om te winnen: Kent deed er alles aan om te scoren (zie onder, red.). Die moet je scoren, vooral in de laatste minuten." Kevin Trapp, die werd gekozen tot man van de wedstrijd, pakte de bal knap met zijn voet.

Lees ook: PSV baalt flink van resultaat Europa League-finale

Volgende finale Rangers

Veel tijd om uit te huilen is er niet voor Van Bronckhorst en Rangers, want komend weekend staat er alweer de volgende finale op het programma: namelijk die van de Schotse beker. "Fysiek was het zwaar, de spelers gaven alles op het veld. We moesten spelers vervangen omdat ze moe waren", verklaarde de coach over zijn zes wissels. "We moeten iedereen mentaal weer oplappen voor die finale tegen Heart of Midlothian."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen