Bijrol voor Frenkie bij Barça, waar Lewandowski opnieuw schittert

28 augustus 2022, 21:25

Hoeveel doelpunten gaat Robert Lewandowski dit seizoen maken voor FC Barcelona? Na zijn dubbelslag tegen Real Sociedad was het in het thuisduel met Real Valladolid (4-0) wederom raak. De Poolse goalgetter blonk uit in een wedstrijd waarin niets meer dan een bijrol was weggelegd voor Frenkie de Jong.

Door een schorsing voor Sergio Busquets verscheen De Jong vorige week op bezoek bij Real Sociedad voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. Het was voor de middenvelder de uitgelezen kans om trainer Xavi Hernández te overtuigen dat hij een basisplaats verdient. Maar De Jong liet die kans liggen. Hij gaf Xavi geen moment een reden om Busquets buiten zijn basiself te houden voor het duel met Valladolid. De Jong begon dan ook op de bank.

Vanaf de zijkant zag de Oranje-international zijn teamgenoten een frisse indruk maken. Waar het aanvalsspel van FC Barcelona in de uitwedstrijd tegen Real Sociedad nog erg moeizaam verliep, had de ploeg van Xavi het tegen Valladolid op haar heupen. Het was een klein wonder dat de score pas na 24 minuten werd geopend. Lewandowski, die eerder al de lat raakte, reageerde het meest attent op een indraaiende voorzet van Raphinha. Barça bleef kansen creëren, maar had het vizier niet op scherp. Vlak voor rust mocht het publiek dan toch nog een keer juichen: Pedri schoof binnen op aangeven van Ousmane Dembélé.

Xavi was desondanks nog niet helemaal tevreden. Dat bleek wel na een uur, toen de oefenmeester liefst drie wissels doorvoerde. Sergio Roberto en Ansu Fati maakten hun entree, evenals De Jong. De middenvelder kwam binnen de lijnen voor Gavi, die geen overtuigende indruk maakte. Drie minuten later was het raak. Dembélé stuurde Lewandowski weg, die de bal op even knappe als gelukkige wijze langs doelman Jordi Masip kreeg. Daarmee bracht de Pool zijn doelpuntentotaal op vier. Daarvoor had hij nog geen drie hele wedstrijden nodig.

Memphis

Vorig seizoen stond Lewandowski na vijf competitiewedstrijden al op zeven treffers. Kijkend naar de komende twee tegenstanders in La Liga – het kwakkelende Sevilla en Cádiz – lijkt Lewa dat aantal op z'n minst te evenaren. Hoeveel minuten De Jong in die wedstrijden gaat maken, zal moeten blijken. De middenvelder lijkt in ieder geval bij Barcelona te blijven. De situatie van Memphis blijft zoals die was: uitzichtloos. Hij bleef opnieuw negentig minuten op de bank. FC Barcelona en Memphis hebben tot vrijdag om een oplossing te bedenken.

Terwijl Memphis daar op de bank ongetwijfeld over na zat te denken, speelde FC Barcelona de wedstrijd kalmpjes uit. Valladolid kreeg nog wel wat aardige mogelijkheden, maar Marc-André Ter Stegen stond goed te keepen. De Duitser noteerde zijn eerste clean sheet van het seizoen. Xavi zal tevreden zijn. De Jong kon de zege van nog wat meer glans voorzien, ware het niet dat hij stuitte op Masip. De vierde viel uiteindelijk alsnog. Nadat Lewandowski naliet om zijn derde te maken, prikte Roberto binnen uit de rebound. Barça klimt dankzij de 4-0 overwinning naar de tweede plek, met twee punten minder dan Real Betis. De Catalanen kunnen later vanavond nog wel gepasseerd worden door Real Madrid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen