Eerste periodetitel ongekend spannend, gigantische tik voor Kuyt

30 september 2022, 22:00

De spanning in de strijd om de eerste periodetitel is nog altijd ongekend spannend. Koploper PEC Zwolle kwam met een man minder slechts tot een gelijkspel tegen Jong Ajax, waardoor Heracles Almelo de beste papieren heeft met nog één wedstrijd te gaan. FC Eindhoven neemt de tweede plaats echter niet over na een late gelijkmaker van FC Dordrecht, terwijl Dirk Kuyt vrijdagavond opnieuw een enorme tik kreeg. 

FC Den Bosch – Heracles Almelo 1-2

PEC Zwolle – Jong Ajax 1-1

Voor deze speelronde stond PEC Zwolle met evenveel punten en een gelijk doelsaldo met slechts één treffer voor op nummer twee Heracles Almelo. Beide teams begonnen echter niet goed aan hun wedstrijd: Heracles Almelo kwam op bezoek door hun oud-speler Joey Konings al vroeg op achterstand in Den Bosch, terwijl PEC Zwolle-keeper Jasper Schendelaar met rood van het veld werd gestuurd, nadat hij ver zijn doel uitkwam en een doorgebroken aanvaller neerhaalde.

Met een man minder kwam PEC Zwolle door de eerste treffer van Haris Medunjanin na zijn comeback in Nederland wel op voorsprong, terwijl Heracles Almelo de rollen eveneens omdraaide via Emil Hansson en Abdenego N'Lola Nankishi. Daarmee leek het er lang op dat de stand in de periodetitel volledig gelijk zou komen en er virtueel een beslissingswedstrijd moest komen, maar daar stak Kristian Hlynsson met een fraaie treffer van grote afstand een stokje voor namens Jong Ajax tegen PEC Zwolle (1-1). 

FC Eindhoven – FC Dordrecht 1-1

Toch is FC Eindhoven niet de nieuwe nummer twee van de Eerste Divisie.De formatie van Rob Penders begon deze speelronde als nummer drie, met slechts een puntje achterstand op de twee koplopers en als enige nog ongeslagen in de Eerste Divisie. Hoogstaand was het niet bepaald tegen FC Dordrecht, maar lang leek het door een treffer van Jasper Dahlhaus wel de tweede plek over te nemen. Maar nadat er eerder een goal afgekeurd werd bij de bezoekers, zorgde Samuele Longo alsnog voor een enorme kater in Eindhoven.  

{image[356781][right-half][]}ADO Den Haag – Jong PSV 1-3

De knappe zege op PEC Zwolle voor de interlandbreak heeft ADO Den Haag nog geen vleugels gegeven. Halverwege moest het thuispubliek opnieuw een flink fluitconcert laten horen, toen de ploeg van Dirk Kuyt mede door een wereldgoal van Mohamed Nassoh (zie onder) en twee treffers van Jenson Seelt alweer met 0-3 achterstond. Dat er al snel na de pauze nog wel een aansluitingstreffer kwam, zal de druk op Kuyt niet bepaald verminderen. De witte zakdoekjes werden na het laatste fluitsignaal namelijk getoond richting de coach.

De Graafschap – Jong AZ 2-0

Ook bij De Graafschap stond er een trainer onder druk, maar de clubleiding hield het vertrouwen in Adrie Poldervaart. De oefenmeester kreeg in eigen huis ook het vertrouwen van zijn spelersgroep, want routiniers Charlison Benschop en Siem de Jong zorgden tegen de beloftes van AZ na drie wedstrijden weer eens voor een overwinning. Met de eerste thuiszege in acht maanden zijn De Superboeren ook direct hekkensluiter af.

Bekijk hier alle uitslagen in de Eerste Divisie vrijdagavond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen