'Ajax klopte tevergeefs in België aan in zoektocht naar doelman'

16 oktober 2022, 09:59   Bijgewerkt: 16 oktober 2022, 10:04

Ajax heeft afgelopen zomer nog geprobeerd om Simon Mignolet naar Amsterdam te halen. De regerend landskampioen van Nederland was op zoek naar een extra doelman, maar Club Brugge verleende geen medewerking aan ex-trainer Alfred Schreuder. Uiteindelijk haalde Ajax niemand naar de club.

Volgens het Belgische medium Het Laatste Nieuws had Mignolet afgelopen zomer meerdere opties om Brugge te verlaten. De interesse van Napoli was al langer bekend, maar ook Ajax en het Manchester United van Erik ten Hag hadden belangstelling. Ajax-trainer Schreuder werkte vorig seizoen nog samen met de ervaren doelman en had hem graag aan zijn selectie toegevoegd. Maarten Stekelenburg en Remko Pasveer moeten op den duur namelijk vervangen worden.

Lees ook: Teruggedraaide beslissing Makkelie verpest Belgisch feestje niet

Mignolet is met zijn 34 jaar echter ook niet meer de jongste, maar de goalie kan nog wel een aantal jaar mee. Brugge wilde hem niet laten vertrekken en uiteindelijk verlengde de 35-voudig international zijn contract in het Jan Breydel Stadion tot medio 2026. Dat bleek een uitstekende zet te zijn van de Belgen, die momenteel vooral in de Champions League uitstekend presteren. Daarin werd namelijk al de knock-outfase bereikt door de Bruggelingen.

Ajax zal zoektocht binnenkort hervatten

Naast Mignolet stonden ook onder meer Odysseas Vlachodimos (Benfica) en Giorgi Mamardashvili (Valencia) op het verlanglijstje van Ajax. De entree van Vlachodimos leek het meest serieus, maar uiteindelijk stak de Raad van Commissarissen daar een stokje voor. Toch heeft Ajax de hoop niet opgegeven en lijkt er na het WK een nieuwe poging te worden gedaan voor de 28-jarige sluitpost uit Griekenland. Hij ligt tot medio 2024 vast bij Benfica.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen