Becker en Union blijven koploper ondanks verlies, Freiburg nadert

1 oktober 2022, 17:26
Foto: © ProShots

Het Union Berlin van Sheraldo Becker blijft ondanks een nederlaag bij Eintracht Frankfurt koploper in de Bundesliga. De club ziet SC Freiburg wel in punten gelijk komen. Het elftal van Mark Flekken won in eigen huis van het Mainz 05 van invaller Delano Burzorg. Borussia Dortmund beleefde een vervelende middag in Keulen. 

Het droomseizoen van Union Berlin kwam even tot stilstand in Frankfurt. De ploeg van Sheraldo Becker begon als verrassende koploper aan de achtste speelronde, maar raakt die positie dus kwijt aan SC Freiburg. Oud-PSV'er Mario Götze zette de thuisploeg vroeg op voorsprong, waarna Jesper Lindstrom kort voor rust de marge naar twee bracht. In het tweede bedrijf kwam Frankfurt de laatste twintig minuten met tien man te staan, na een rode kaart voor Randal Kolo Muani. Het wist de voorsprong echter vast te houden. Becker kreeg in de eerste helft een gele kaart.

Freiburg kwam in eigen huis al vroeg op voorsprong  tegen FSV Mainz 05, door een treffer van Michael Gregoritsch. De aanvaller scoorde al na twee minuten. Daniel-Kofi Kyereh verdubbelde kort voor rust de voorsprong. In het tweede bedrijf kwam Mainz nog wel terug door een treffer van Aáron Martin, maar na de 2-1 werd er niet meer gescoord. Ook Delano Burgzorg, die het laatste kwartier nog mee mocht doen bij Mainz, kon de bezoekers geen punt bezorgen.

Borussia Dortmund kon niet dichter bij de koplopers komen. De ploeg van Donyell Malen, die een basisplaats had, ging op bezoek bij 1.FC Köln met 3-2 onderuit. Julian Brandt zette Dortmund nog wel op voorsprong in de eerste helft, maar na rust liep Köln via Florian Kainz, Steffen Tigges en Dejan Ljubicic uit naar een 3-1 voorsprong. Malen werd kort na de derde tegentreffer naar de kant gehaald.  Dortmund deed middels een eigen doelpunt van Benno Schmitz nog wel wat terug, maar kon zich niet verder terugknokken in het duel. Dortmund staat door de nederlaag vierde met vijftien punten, evenveel als Bayern München dat gisteren al won van Bayer Leverkusen (4-0).

Overige uitslagen:

VfL Wolfsburg - VfB Stuttgart 3-2

RB Leipzig - VfL Bochum 4-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen