Flekken laat zich zien aan Van Gaal; Danjuma slaagt daar niet in

13 oktober 2022, 20:48
Flekken laat zich zien aan Van Gaal; Danjuma slaagt daar niet in

Mark Flekken heeft zich donderdagavond met SC Freiburg verzekerd van overwintering in de Europa League. De doelman hield andermaal de nul voor zijn Duitse werkgever tijdens de met 0-4 gewonnen wedstrijd op bezoek bij FC Nantes. De doelcijfers van Freiburg zijn indrukwekkend.

Freiburg won in Frankrijk met 0-4 door doelpunten van Lukas Kübler, Michael Gregoritsch, Kevin Schade en Jeong Woo-yeong. De overtuigende zege was alweer de vierde driepunter van de groepsfase. Daarmee is Freiburg zeker van een startbewijs voor de knock-outfase. Na vier wedstrijden heeft de club uit de Bundesliga al elf doelpunten gemaakt in Europa en hoefde Flekken de bal pas een keer uit zijn net te halen.

Lees ook: PSV dubbel blij dat Arsenal einde maakt aan bizarre reeks

Flekken maakte onder bondscoach Louis van Gaal zijn debuut in het Nederlands elftal. De afgelopen interlandperiode besloot hij echter om Remko Pasveer onder de lat te zetten. Daarnaast worden vooral de namen van Jasper Cillessen en Justin Bijlow genoemd. Flekken zat wel gewoon bij de selectie van Oranje en hoopt natuurlijk op een plekje bij de groep voor het aanstaande WK in Qatar.

Danjuma kan verschil niet maken bij Villarreal

Een niveautje lager in de Conference League heeft Villarreal donderdagavond met 0-1 gewonnen bij Austria Wien. Ook de Spanjaarden hebben nog de volle buit in de groep en zijn zeker van Europees voetbal na de winterstop. Daar had Arnaut Danjuma dit keer geen groot aandeel in. De international van Oranje begon in de basis, maar werd bij een 0-0 stand gewisseld. In de slotfase werd Nicolas Jackson de matchwinner.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen