Rashford beloont dappere wissel Ten Hag niet tegen Newcastle

16 oktober 2022, 17:00

Erik ten Hag is er zondagmiddag niet in geslaagd om te winnen met Manchester United. De Nederlandse coach kwam in eigen huis niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Newcastle United (0-0). Waar het eerder lukte om met wissels een einde te maken aan de aanvallende machteloosheid, lukte dat Ten Hag zondagmiddag niet op Old Trafford. 

Na zeventig minuten pleegde Erik ten Hag pas zijn eerste en wissel. Na afgelopen donderdag, toen de ingebrachte Scott McTominay het winnende doelpunt maakte in blessuretijd in de Europa League, zijn de ogen sowieso meer gericht op de wijzigingen van de Nederlandse coach, maar omdat de zichtbaar teleurgestelde Cristiano Ronaldo – die dus wel wederom in de basis begon – het slachtoffer was, werd de wissel helemaal een veelbesproken moment.

Maar Ten Hag moest iets veranderen bij Manchester United, dat in de eerste helft via Joelinton ontsnapte: de spits raakte tweemaal het aluminium (zie onder). Newcastle United was zeker niet minder dan de formatie van Ten Hag, dat na de pauze twee goals van Cristiano Ronaldo afgekeurd zag worden vanwege buitenspel. Vlak voor tijd liet Fred nog een ongekende mogelijkheid liggen na goed werk van invaller Marcus Rashford, die diep in blessuretijd de gelijkmaker had moeten maken. Maar anders dan McTominay in de Europa League kon een wissel van Ten Hag ditmaal het verschil niet maken met een kopbal vanaf enkele meters die naast ging.  

Door het gelijkspel verliezen The Red Devils enigszins de aansluiting met de bovenste vier plekken die rechtgeven op Champions League-deelname. Met Tottenham Hotspur en Chelsea als komende twee opponenten weet Ten Hag binnenkort daadwerkelijk waar zijn elftal staat in de strijd om de bovenste plekken. Dan is het pas echt aanhaken of afhaken voor Manchester United. 

Aston Villa – Chelsea 0-2

Graham Potter lijkt wel Harry Potter als manager van Chelsea, want hij heeft kunnen toveren. Sinds zijn aanstelling werden alle wedstrijden in de Premier League gewonnen, terwijl er in de vier duels voor zijn komst in Engeland juist maar eenmaal werd gewonnen. Mason Mount was ditmaal de grote man tegen Steven Gerrrard en consorten, want hij nam de volledige productie voor zijn rekening. Daarbij was voor zijn tweede treffer, een vrije trap die hij fraai binnenschoot, het hoogtepunt van de middag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen