Schreuder ziet 'echte Ajax-speler' bij Napoli en is lovend over Lucca

3 oktober 2022, 14:47

Ajax neemt het morgenavond in de Champions League op tegen Napoli. De Italianen maken veel indruk dit seizoen en zijn niet voor niks de ongeslagen koploper van de Serie A. Alfred Schreuder werd op de persconferentie gevraagd naar de kwaliteiten van Napoli. Bij zijn antwoord ging hij in het bijzonder in op oud-Ajacied Stanislav Lobotka.

Lobotka is geen onbekende voor Ajax en andersom natuurlijk ook niet. De middenvelder maakte in de zomer van 2013 de overstap van AS Trencin naar Amsterdam, waar hij aansloot bij Jong Ajax. Lobotka kreeg daar de kans om zich in de kijker te spelen van de hoofdmacht, maar hij werd te licht bevonden. Bijna tien jaar later is hij een van de smaakmakers bij Napoli. Schreuder is onder de indruk van de Slowaak. "Ze hebben op de nummer zes-positie met Lobotka een oud-Ajacied die heel goed het spel kan verdelen", citeerde Voetbal International de oefenmeester maandagmiddag tijdens zijn persconferentie.

De middenvelder keerde een jaar na zijn komst naar Ajax terug bij AS Trencin. Via Nordsjaelland in Denemarken en het Spaanse Celta de Vigo belandde hij in de winter van 2020 bij Napoli. Daar kwam hij dit seizoen vooralsnog in alle wedstrijden in actie. "Hij heeft een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt", vindt Schreuder. "Soms gebeurt dat in een carrière, dat als je het niet haalt bij Ajax, je dan een andere keuze maakt. Het zegt iets over de mentaliteit die hij heeft getoond. Hij is een echte Ajax-speler als je zijn spel ziet."

Lees ook: Schreuder maakt zich op voor CL-kraker: "Dat zijn er niet veel"

Lucca

Het liefst praat Schreuder natuurlijk over zijn eigen spelers. Vanuit Italië is er vanzelfsprekend extra belangstelling voor Lorenzo Lucca. De boomlange spits wordt dit seizoen gehuurd door Ajax. Waar hij bij Jong Ajax al een aantal keer aan de aftrap verscheen, wacht hij bij de hoofdmacht nog op zijn eerste basisplaats. Wellicht komt daar snel verandering in. Schreuder is immers blij met hoe Lucca zich ontwikkelt. "Hij doet het heel goed. Hij is nog heel jong. De laatste wedstrijden viel hij goed in, in het bijzonder tegen AZ. Maar we hebben ook andere spelers die op zijn plaats kunnen spelen."

Schreuder doelt natuurlijk op Brian Brobbey en Mohammed Kudus. Het is nog maar de vraag wie van de twee morgenavond een basisplaats heeft. Lucca is normaal gesproken geen optie, al lijkt Schreuder hem op korte termijn een keer vanaf het begin te willen zien. "Voor nu komt hij van de bank, maar als hij zo doorgaat, is er een kans dat hij snel in de basiself een kans krijgt. We zijn erg blij met hem en hij geeft de ploeg wat extra's. Hij is goed in de lucht en een echte vechter", aldus Schreuder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen