Southgate verdedigt Maguire en geeft uitleg over aparte selectie

11 november 2022, 08:22

Gareth Southgate heeft in aanloop naar het WK veel wenkbrauwen doen fronsen in Engeland. De bondscoach maakte donderdagmiddag zijn definitieve selectie voor het eindtoernooi bekend, waar onder meer de veel bekritiseerde Harry Maguire deel van uitmaakt. In de persconferentie na afloop van de bekendmaking verdedigde Southgate zijn keuzes.

Op sociale media is er veel kritiek over de afwezigheid van AC Milan-verdediger Fikayo Tomori. Volgens sommigen had Tomori in plaats van Maguire of Eric Dier, die momenteel ook niet in beste vorm verkeert, mee moeten gaan naar het WK. Southgate geeft echter aan dat ervaring voor hem een belangrijke factor is geweest richting het WK. "We hadden niet het gevoel dat de jonge jongens al genoeg hebben laten zien om de oudere spelers eruit te duwen. Ik weet zeker dat Maguire één van onze centrale verdedigers is", aldus de Engelse oefenmeester.

Ook de afwezigheid van Tammy Abraham, spits bij AS Roma, zorgde voor veel onbegrip. "Tammy had op het verkeerde moment een periode waarin hij weinig scoorde. We hebben nog maar tien dagen tot de openingswedstrijd, dus vorm zou belangrijker kunnen zijn. Al krijg je het hele plaatje pas als je met de spelers aan het werk gaat en ziet hoe ze met elkaar trainen." Leicester-middenvelder James Madison, die al drie jaar lang geen deel meer had uitgemaakt van de Engelse nationale ploeg, kon wel op een plek rekenen. "Hij doet het goed, we hebben ook altijd gezegd dat hij een goede speler is. Hij heeft dit verdiend, want hij heeft ons iets anders te bieden dan onze andere aanvallende opties", legde Southgate uit.

Engeland uit vorm

In aanloop naar het WK in Qatar is er sprake van een kleine crisis binnen de Engelse nationale ploeg. Van de laatste zes wedstrijden gingen er drie verloren en werd er drie keer gelijkgespeeld, waardoor The Three Lions roemloos degradeerden uit League A van de Nations League. In de groepsfase neemt de ploeg van Southgate het op tegen Wales, Iran en de Verenigde Staten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen