Blijft interim Van der Ree aan in Groningen? "Positief opgepakt"

29 december 2022, 19:45
Foto: © ProShots

FC Groningen is er nog altijd niet in geslaagd een vervanger aan de trekken voor de in november ontslagen trainer Frank Wormuth. De kans lijkt dan ook aanwezig dat interim-trainer Dennis van der Ree het seizoen af mag maken bij de Trots van het Noorden, al houdt technisch directeur Mark-Jan Fledderus nog wel een slag om de arm. 

Tegenover Voetbal International meldt Fledderus dat hij voor de eerste competitiewedstrijd die de club in het nieuwe jaar speelt met nieuws wil komen over de trainerssituatie bij de club. Op zondag 8 januari komen de Groningers voor het eerst weer in actie in de Eredivisie als het in Rotterdam op bezoek gaat bij Excelsior. Vermoedelijk zit Van der Ree dan nog altijd als trainer op de bank bij FC Groningen. "Daar wil ik nu niet op vooruitlopen, maar ik kan wel zeggen dat we positief zijn over hoe Dennis het heeft opgepakt", zegt Fledderus.

Lees ook: Trainerloos FC Groningen: "We staan er niet goed voor"

Van der Ree trad afgelopen zomer in dienst bij FC Groningen, waar hij als assistent van de inmiddels ontslagen Duitser Wormuth aan het seizoen begon. Eerder was de oud-speler van onder meer FC Utrecht en NAC Breda in diezelfde rol actief bij SC Cambuur en FC Twente. Voordat hij in Groningen tekende werkte hij als video-analist bij Feyenoord. Van der Ree heeft de ambitie om als hoofdtrainer op eigen benen te staan en is blij dat dat nu tijdelijk gebeurt bij FC Groningen, geeft hij toe.  "Ik help de club graag en als het goed gaat komt er misschien een moment waarop ik een kans kan pakken." 

"Klimmen, vertrouwen tanken en veilig spelen"

De voortekenen voor de tweede seizoenshelft zijn na oefenzeges op FC Metz en FC Utrecht redelijk positief, al hoopt Fledderus dat de club zo snel mogelijk de huidige vijftiende plaats op de Eredivisie-ranglijst gaat verlaten. "Eerst maar eens uit deze situatie komen. Klimmen, vertrouwen tanken en veilig spelen", vat de technisch directeur de doelstelling kort samen. Of dat met Van der Ree blijvend aan het roer is wordt later dus pas duidelijk. "We gaan kijken hoe het gaat onder Dennis. Alles ligt open, maar tegelijkertijd is ons idee om verder te gaan met onze zoektocht", houdt Fledderus de kaarten nog even tegen de borst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen