Chelsea heeft Ziyech niet nodig om dramatische reeks te stoppen

27 december 2022, 20:29

Chelsea heeft dinsdagavond een einde gemaakt aan de dramatische reeks. In de eerste Premier League-wedstrijd voor The Blues na de WK-stop rekende de formatie in eigen huis simpel af met Bournemouth (2-0). Kai Havertz was met een goal en assist de grote man bij de thuisclub, die na drie nederlagen op rij voor het eindtoernooi in Qatar eindelijk weer eens won. 

Voor de interlandbreak ging Chelsea driemaal onderuit: 0-1 tegen Arsenal, 2-0 tegen Manchester City in de League Cup en 1-0 tegen Newcastle United. Er werd in die verloren duels geen enkele goal gemaakt en sowieso had het in de laatste vijf Premier League-wedstrijden niet gewonnen, waardoor de druk er voor Graham Potter enigszins op lag tijdens het treffen met laagvlieger Bournemouth. De laatste zege in de competitie dateerde van 16 oktober 2022. 

Spannend was het eigenlijk geen seconde tijdens het eerste Premier League-duel na de WK-stop voor beide teams. Na enkele grote kansen opende Kai Havertz – de man die op het WK nog zo tegenviel maar bij The Blues dit seizoen een van de sterkhouders is – door de bal bij de tweede paal binnen te glijden. Amper tien minuten later was hij aangever bij de bal die Mason Mount hard en laag vanuit de tweede lijn binnenschoot (zie onder). Door een overtreding van de Duitser werd na de pauze nog wel een derde Chelsea-goal afgekeurd. 

Met die twee treffers was het duel wel al snel gespeeld tegen het elftal met basisklant Marcos Senesi. Hakim Ziyech was vanwege zijn prestaties op het WK met Marokko nog afwezig en kwam niet in actie. De enige domper op de nederlaag was het uitvallen van Reece James, die het WK ook al moest missen vanwege een kwetsuur. 

Lees ookAjax krijgt slecht nieuws over Ziyech: "Geduld hebben bij Chelsea"

Fenerbahce – Hatayspor 4-0

Na de nederlaag tegen Trabzonspor heeft Fenerbahce zich dinsdagavond in de Turkse Süper Lig hersteld tegen Hatayspor. Met Ferdi Kadioglu als basisklant werd de laagvlieger in Turkije simpel verslagen, door goals van Joshua King, Michy Batshuayi, Serdar Dursun en Gustavo Henrique. Kadioglu liet zich gelden met een assist en voorassist bij de tweede twee goals van de koploper van Turkije. Galatasaray kan door een minder aantal verliespunten wel weer over die ploeg heengaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen