'Niet in België of Spanje, maar Blind was rond met Japanse club'

27 december 2022, 18:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Daley Blind (32) kan na zijn vertrek bij Ajax naar Real Sociedad en het Belgische Antwerp FC. Toch had het niet veel gescheeld of de linkspoot was eerder dit seizoen al vertrokken uit de Johan Cruijff Arena. In oktober was de verdediger namelijk heel dicht bij een overgang naar Urawa Red Diamonds.

Volgens Voetbal International toonde de nummer negen van Japan van het vorige seizoen concrete belangstelling voor de international van Nederland en zag die een vertrek bij Ajax op dat moment al wel zitten. Zijn basisplek in het elftal werd steeds minder zeker en het krediet onder Alfred Schreuder voelde hij wegebben, waardoor een vertrek toen al als de beste optie werd gezien.

De transfer naar de J1 League ketste volgens het weekblad op het laatste moment af in oktober, waardoor Blind op dat moment alsnog bij Ajax bleef. 'Het was een teleurstelling voor alle partijen', schreef VI, dat het vermoeden wekt dat Ajax ook al akkoord was met de Japanse club en er mogelijk bij die deal wel een transfersom voor Blind op tafel was gekomen.

Lees ook: 'Blind heeft naast Antwerp nog een voor Ajax pijnlijkere optie'

Ditmaal hebben de Amsterdammers hem transfervrij laten gaan en komt Blind met een mogelijke gang naar Real Sociedad mogelijk zelfs uit tegen de Amsterdammers in de Europa League. Antwerp FC is de andere club die momenteel concreet is, dat geldt voor het Japanse Urawa Red Diamonds momenteel niet. Met Bryan Linssen (vertrok afgelopen zomer van Feyenoord) en Alex Schalk heeft de club al wee andere Nederlandse spelers onder contract staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen