Berlusconi '100 keer gebeld' na bizarre belofte aan Monza-spelers

29 januari 2023, 22:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In de Serie A wist promovendus AC Monza vandaag te verrassen door het uitduel met Juventus met 0-2 te winnen. Eigenaar Silvio Berlusconi was na afloop dolblij met de overwinning op de gevallen topclub en kwam bovendien terug op een bizarre belofte die hij de spelers van de club in december deed. 

De oud-premier, die tevens jarenlang de scepter zwaaide bij AC Milan, kwam tegen de Kerst weer eens ouderwets in opspraak toen beelden opdoken van het Kerstdiner van zijn club. Daarop was te horen hoe hij de spelersgroep 'een bus vol hoeren' beloofde bij winst op zijn oude club AC Milan of Juventus. Nu die laatste club daadwerkelijk is verslagen vroeg de krant La Repubblica of Berlusconi van plan was om zich aan die belofte te houden. 

Lees ook: Berlusconi beloofde Monza-selectie 'bus vol hoeren' in kleedkamer

"Ik heb al honderd telefoontjes gehad waarin gevraagd werd om me aan mijn woord te houden", meldde de 86-jarige oud-politicus. Of hij zich daadwerkelijk aan zijn woord houdt is niet bekend, maar de social media-afdeling van de club kwam al wel met een mooie kwinkslag op het twitter-account. 

Op weg naar lijfsbehoud?

Door de overwinning in Turijn lijkt Monza iets over de helft van de competitie op weg naar een relatief makkelijk lijfsbehoud in de Serie A. Met 25 punten uit 20 duels staat de ploeg inmiddels elfde, twee plaatsen boven Juventus dat eerder deze maand werd bestraft met een forse straf van liefst vijftien punten voor het financiële wanbeleid van de afgelopen jaren. Monza heeft een voorsprong van liefst dertien punten op de nummer achttien Hellas Verona en zelfs zeventien op hekkensluiter Cremonese dat twintigste staat. De onderste drie ploegen degraderen na het seizoen naar de Serie B. 

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De beruchte bunga bunga feestjes!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen