City profiteert optimaal en duwt Chelsea nog verder de misère in

5 januari 2023, 22:53

Manchester City heeft donderdagavond drie punten gepakt in de topper tegen Chelsea. De ploeg van manager Pep Guardiola maakte er in Londen zeker geen spektakel van, maar stapte wel met een 0-1 overwinning van het veld. Zodoende lopen The Citizens twee punten in op lijstaanvoerder Arsenal.

Hakim Ziyech mocht voor de eerste keer sinds zijn succesvolle WK in de basis beginnen aan de zijde van Chelsea. De gastheer begon uitstekend, maar kreeg in het eerste kwart van de wedstrijd al twee tikken te verwerken. Raheem Sterling en Christian Pulisic moesten het veld vroegtijdig verlaten vanwege een blessure. City deed in de eerste helft niet veel, maar kreeg wel de eerste grote kans. Erling Haaland schoot in kansrijke positie over. Aan de overkant was Carney Chukwuemeka ook dichtbij, maar hij raakte de paal.

City begon vervolgens een stuk beter aan de tweede helft. Een voorzet van Kevin De Bruyne werd op waarde geschat door Nathan Aké, die zijn kopbal uiteen zag spatten op de lat. Daarna ontsnapte Chelsea even aan de druk en knalde Thiago Silva rakelings naast. City sloeg vervolgens toch toe. Jack Grealish en Riyad Mahrez stonden allebei drie minuten binnen de lijnen toen zij samen verantwoordelijk waren voor de 0-1. Een scherpe voorzet van Grealish werd bij de tweede paal tegen de touwen geschoten door Mahrez.

Aubameyang

De tegentreffer was extra pijnlijk voor Pierre-Emerick Aubameyang. Hij was als invaller binnen de lijnen gekomen, maar werd na de 0-1 weer naar de kant gehaald door Graham Potter. City besloot wat meer achteruit te leunen en zag dat Chelsea niet bij machte was om voor de gelijkmaker te gaan. Door de overwinning kruipt City wat dichter naar koploper Arsenal toe. Na zeventien wedstrijden is het verschil tussen beide clubs vijf punten. Chelsea blijft de teleurstellende nummer tien van de Premier League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen