Dolend Liverpool en Juventus beleven pijnlijke zondagmiddag

29 januari 2023, 16:56

Liverpool, met andermaal Cody Gakpo 90 minuten binnen de lijnen, is uitgeschakeld in de FA Cup. In en tegen Brighton verloor de ploeg van manager Jürgen Klopp door een late treffer van de Japanner Kaoru Mitoma met 2-1. Juventus blameerde zich in de Serie A door op eigen veld met 0-2 te verliezen van promovendus Monza.

Liverpool verloor twee weken geleden ook het onderlinge Premier League-duel met Brighton al met duidelijke cijfers (3-0), maar hoopte zich in het bekertoernooi te revancheren. Via Harvey Elliot kwam het nu wel op op voorsprong. Hij schoot raak op aangeven van Mohamed Salah. Nog voor rust stelde Brighton echter orde op zaken toen Lewis Dunk een inzet van rechtsback Tariq Lamptey van richting veranderde waardoor Liverpool-doelman Alisson Becker de 1-1 niet kon voorkomen.

In de rust bracht Brighton-manager Roberto de Zerbi oud-Ajacied Joël Veltman binnen de lijnen. Liverpool drong wel aan maar wist niet tot grote kansen te komen, terwijl de thuisploeg er wel een aantal keer gevaarlijk uit wist te komen. Het was dan ook zeker niet onverdiend dat Brighton de overwinning in blessuretijd naar zich toe wist te trekken door toedoen van Kaoru Mitoma. De Japanner hield na een teruggelegde vrije trap het hoofd koel en schoot na een kapbeweging overtuigend de 2-1 achter Alisson waardoor Liverpool strandt in de vierde ronde van de FA Cup.

Juventus - Monza 0-2

In de Serie A heeft Juventus een pijnlijke nederlaag geleden. Op eigen veld ging het met 0-2 onderuit tegen promovendus Monza. Het werd 0-2 voor de nummer elf van de ranglijst. De eindstand stond halverwege al op de borden omdat Patrick Ciurria en Dany Mota in de eerste helft de treffers voor hun rekening namen. Juventus, dat vijftien punten in mindering kreeg vanwege financiële malversaties, staat nu dertiende op de ranglijst met 23 punten uit twintig duels.