Domper voor Van Bommel: Stengs voorlopig geschorst na klap

31 januari 2023, 19:08

Antwerp FC moet het voorlopig zien te redden zonder Calvin Stengs. De Nederlandse aanvallende middenvelder annex vleugelspeler krijgt een schorsing van zes duels waarvan twee voorwaardelijk opgelegd voor de rode kaart die hij in het duel met Anderlecht van afgelopen zondag pakte.

Bij een 0-0 stand mocht Stengs, die al geel op zak had, met een directe rode kaart inrukken na ruim een uur spelen. De Nederlander, die dit seizoen wordt gehuurd van het Franse OGC Nice, haalde na een duel met de hand uit naar tegenstander Amadou Diawara waarna hij meteen mocht gaan douchen.

De Belgische voetbalbond KBVB maakte vandaag de hoogte van de straf bekend. Het voorlopig kwijtraken van Stengs is een domper voor Antwerp-trainer Mark van Bommel, die zijn landgenoot tot de vaste kern basisspelers rekent. Nadat Antwerp een goede start van het seizoen kende zakte het even terug, maar de laatste weken wordt er weer regelmatig gewonnen waardoor de club voorlopig derde staat in de Jupiler Pro League.

Tweede keer

Het betekende de tweede rode kaart in de loopbaan van de 24-jarige Stengs. De eerste keer dat de zevenvoudig Oranje-international eruit werd gestuurd vond in september 2020 plaats. Namens AZ werd hij destijds al na een kwartier spelen met rood bestraft in het Eredivisie-duel met PEC Zwolle, dat uiteindelijk in 1-1 zou eindigen. 

Zie ook: Stengs slaat tegenstander in het gezicht en krijgt directe rode kaart

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
avatar

Veel te lage straf. Schandalig.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen