Italiaanse buitenspeler derde winteraanwinst Fortuna Sittard

11 januari 2023, 18:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Fortuna Sittard heeft de derde winteraanwinst binnen. Gianmarco Cangiano (21) wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van het Italiaanse Bologna. Ook heeft de Limburgse club een optie tot koop weten te bedingen en kan het er tevens voor kiezen om hem na de huidige jaargang een extra jaar te huren. De buitenspeler werd in de eerste seizoenshelft nog verhuurd aan Serie B-club Bari

Cangiano is na Stipe Radic en Thomas Buitink de derde versterking voor de huidige nummer dertien van de Eredivisie. Tegenover hun komst staat het vertrek van Mats Seuntjens (RKC Waalwijk) en Cole Basset (Colorado Rapids). Trainer Julio Velazquez zal Cangiano kunnen gebruiken als vleugelaanvaller. 

Ervaring

In 2020 maakte Cangiano zijn debuut voor Bologna op het hoogste niveau. Als invaller mocht hij in de slotfase van het verloren thuisduel met Juventus (0-2) invallen bij de noord-Italiaanse club. Later in het seizoen 2019-2020 kwam hij ook in actie als invaller tegen Sampdoria (1-2 winst) en Sassuolo (1-2 verlies) waardoor hij in totaal drie korte invalbeurten in de Serie A op zijn naam heeft. Dit seizoen kwam hij als huurling bij Bari nauwelijks tot speeltijd; getuige de 72 minuten die hij verdeeld over zes invalbeurten mocht maken.

Toch heeft Fortuna er alle vertrouwen in dat Cangiano een bijdrage kan leveren aan de tweede seizoenshelft. "Met Gianmarco hebben we een talentvolle en behenidge dribbelaar in huis. Het is zowel sportief als financieel een erg gunstige deal. We hopen dat hij zich gaat laten zien op Eredivisie-niveau", zegt technisch manager Sjoerd Ars op de website van de club. Met de komst van de Italiaan is Fortuna bovendien nog niet uitgewinkeld, meldt Ars. "Onze focus ligt nog op het toevoegen van een extra middenvelder." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen