Opmerkelijk: PEC Zwolle hoopte op rentree keeperstrainer Boer (42)

26 januari 2023, 19:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Diederik Boer hing in 2019 zijn schoenen als profvoetballer aan de wilgen, maar had kunnen denken aan een tijdelijke rentree. PEC Zwolle's hoofdcoach Dick Schreuder heeft aan zijn huidige keeperstrainer gevraagd of hij eventueel weer beschikbaar wil zijn als derde keeper van de Eerste Divisie-koploper.

Maar dat verzoek vond voorlopig geen gehoor bij de inmiddels 42-jarige Boer, die als keeperstrainers werkt bij PEC Zwolle. Daar is een aantal keepersproblemen, omdat de derde keuze Duke Verduin geblesseerd is aan zijn schouder en ook in de jeugdopleiding een keeper met een kwetsuur kampt. Daardoor moet er na Jasper Schendelaar en Mike Hauptmeijer eigenlijk nog een derde keeper bij, vindt Schreuder.

En dus werd de optie afgewogen of Boer weer in te schrijven is als keeper voor PEC Zwolle. "Maar dat is lastig, omdat hij zelf als speler bij Flevo Boys actief is. Los daarvan is Diederik er zelf ook niet heel enthousiast over", vertelde Schreuder tegenover De Stentor over de zoektocht bij Boer, die (voorlopi)g dus spaak liep. Voor het O21-team van PEC Zwolle werd al wel Ruben van Kouwen overgenomen van GVVV.

Lees ook: FC Emmen hoopt nog komende uren zaken te doen met PSV

Als het aan Schreuder ligt, komt er na de afzegging van Boer wel een extra keeper bij in deze transferwindow. Naast Boer, die als keeperstrainer gewoon actief blijft bij PEC Zwolle, worden er nog geen concrete namen genoemd door de oefenmeester. Wel is Hicham Acheffay binnengehaald: zijn contract bij De Graafschap werd ontbonden en hij krijgt op amateurbasis een kans in Overijssel. Boer speelde met uitzondering van één periode bij Ajax (2014-2017) heel zijn loopbaan voor PEC Zwolle. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen