De leeuw is los: Memphis eindelijk belangrijk voor Atlético Madrid

12 februari 2023, 18:13   Bijgewerkt: 12 februari 2023, 18:25
De leeuw is los: Memphis eindelijk belangrijk voor Atlético Madrid

Memphis Depay heeft eindelijk zijn eerste doelpunt in dienst van Atlético Madrid te pakken. De aanvaller maakte vorige maand de overstap van FC Barcelona naar Atlético Madrid en in de hoofdstad werd er reikhalzend uitgeken naar zijn komst, maar hij kon in zijn eerste wedstrijden nog geen indruk maken. Nu kan Memphis voorlopig niet meer stuk, want met zijn treffer bezorgde hij zijn nieuwe werkgever drie belangrijke punten bij Celta de Vigo (0-1).

Het doelpunt van Memphis, in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd, kwam als geroepen voor Atlético Madrid. De ploeg van trainer Diego Simeone draait een moeizaam seizoen en ook op bezoek bij Celta de Vigo kwam ze niet goed voor de dag. Memphis moest vanaf de bank toezien hoe de thuisploeg in de tweede helft dicht bij de openingstreffer was. Jan Oblak liet de bal in eerste instantie door zijn handen glippen, maar slaagde er uiteindelijk in een doelpunt te voorkomen. Memphis maakte een paar minuten na dat opvallende moment zijn entree. Maar ook met de Nederlander binnen de lijnen was Celta het dichtst bij een treffer, ware het niet dat Oblak wederom liet zien dat hij nog altijd een van de beste keepers in Spanje is. 

Atlético Madrid stevende af op het tweede gelijkspel op rij, maar in de absolute slotfase was daar dus Memphis. De aanvaller was er als de kippen bij een rebound tot doelpunt te promoveren, waarmee hij zijn ploeg drie belangrijke punten bezorgde in de strijd om een Champions League-ticket. Atlético Madrid staat dankzij Memphis weer wat steviger op de vierde plek. Nummer vijf Real Betis volgt op vier punten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen