Erik ten Hag krijgt enorm compliment van United-legendes

24 februari 2023, 09:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nadat Manchester United er donderdag in slaagde om FC Barcelona uit te schakelen in de Europa League buitelen voormalige sterren van de club over elkaar heen om hun bewondering voor Erik ten Hag uit te spreken. De Nederlander brengt de club eindelijk terug naar de gloriejaren van Sir Alex Ferguson, zo concludeerden meerdere United-legendes na afloop van het duel op Old Trafford. 

Voormalig United-doelman Peter Schmeichel vindt dat Ten Hag met de overwinning op Barcelona heeft aangetoond dat de club eindelijk een waardige opvolger voor Ferguson in huis heeft. "Het heeft tien jaar gekost om op dit punt te komen", zei de Deen donderdagavond bij BBC Radio 5 live. "Of ze nu alle prijzen gaan winnen of niet, iedereen ziet de progressie. Ten Hag heeft iedere situatie goed opgepakt, zoals het een goede manager betaamt", vindt de gewezen keeper. De zege op Barça betitelt hij als 'vintage Sir Alex Ferguson'. "Ik zit hier en denk: wauw, we hebben de juiste man", luidt dan ook zijn conclusie over Ten Hag. 

Lees ook: Dit is hoe Old Trafford reageert op Ten Hag na de zege op Barcelona

Owen Hargreaves, ook oud-speler van de club, onderschrijft de conclusie van Schmeichel ten volle. "Ik heb het gevoel dat alles anders is", zei de voormalig middenvelder bij BT Sport. "Ten Hag heeft deze club getransformeerd. De energie is anders. Het voelt alsof de feel good factor terug is." Daarbij hadden de wissels die de Nederlandse trainer doorvoerde het gewenste effect, concludeerde Hargreaves. "Het is geweldig, iedereen lacht weer." 

Paul Scholes sloot zich aan bij zijn voormalige ploeggenoten. "Dit stadion heeft gesnakt naar dit soort grote Europese avonden", vond Scholes eveneens bij BT Sport. "Dit was absoluut briljant", vervolgde hij. "Dit was dan wel niet de Champions League maar nog steeds een grote wedstrijd." Daarbij merkte Scholes op dat de beslissing van Ten Hag om geen muziek in het stadion te laten afspelen in het laatste kwartier voor de aftrap 'een groot succes' was. De oud-middenvelder gelooft zelfs nog in een quadruple voor Ten Hag en United: vier prijzen in één seizoen. "Dat wordt lastig, maar wie weet". 

Ook Robin van Persie was in Manchester en gaf met Hargreaves en Scholes zijn mening over het schouwspel. "Het was electric", vond de voormalig Premier League-topscorer. "De tweede helft was geweldig. Met Antony en Garnacho in de ploeg kwam er meer diepte in het spel en was United veel gevaarlijker", analyseerde hij het effect van de wissels van Ten Hag. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen