FIFA maakt genomineerden Best Men's Player Award bekend

10 februari 2023, 17:46

Wereldvoetbalbond FIFA heeft vrijdag bekendgemaakt wie de drie genomineerden zijn voor de Best Men's Players Award over het jaar 2022. Lionel Messi, Kylian Mbappé en Karim Benzema zijn in de race om de prijs, die sinds 2016 wordt uitgereikt, in de wacht te slepen. 

Met Benzema is de winnaar van de Ballon d'Or ook genomineerd voor de prijs die de FIFA uitreikt. De Fransman was zeer succesvol met zijn club Real Madrid, waarmee hij onder meer beslag legde op de Champions League. Hij maakte zelfs zijn entree in de Franse nationale ploeg na een jarenlange afwezigheid door een schandaal rond teamgenoot Mathieu Valbuena, maar haakte op het laatste moment af voor het WK in Qatar door een blessure. Inmiddels heeft hij bedankt als international maar verlengde hij vrijdag wel zijn contract in Madrid. 

In Qatar waren de andere twee genomineerden wél van de partij, en Lionel Messi en Kylian Mbappé deden daar flink van zich spreken. De Argentijn bekroonde zijn loopbaan met zijn eerste wereldtitel, terwijl zijn Franse teamgenoot bij Paris Saint-Germain er met de topscorerstitel vandoor ging. In de finale stonden ze tegenover elkaar. Messi scoorde daarin twee keer, Mbappé maakte er zelfs drie. 

Ook bij de vrouwen zijn de drie genomineerden bekendgemaakt. Beth Mead (Arsenal), Alexia Putellas (FC Barcelona en Alex Morgan (San Diego Wave) zijn de gelukkigen. Mead, de partner van Vivianne Miedema, revalideert momenteel van een zware knieblessure en hoopt het WK voor vrouwen, dat aankomende zomer in Australië en Nieuw-Zeeland wordt gehouden, nog te gaan halen. Ze dankt haar nominatie mede aan de Europese titel die ze onder Sarina Wiegman in augustus met de Engelse nationale ploeg wist te veroveren. Putellas won de award ook al in 2021. Lieke Martens was in 2017 de enige Nederlandse winnaar van de prijs. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is al lang doorgestoken, Messi.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen