Gudde betreurt 'klote-beslissing' over Fledderus, Nijland hoopvol

3 februari 2023, 15:37
Gudde betreurt 'klote-beslissing' over Fledderus, Nijland hoopvol

Algemeen directeur Wouter Gudde van FC Groningen heeft gereageerd op het ontslag van Mark-Jan Fledderus als technisch directeur van de club. Gudde noemt het een 'klote-beslissing' op menselijk vlak, maar besefte tegelijkertijd dat er onvoldoende draagvlak was om langer met de bekritiseerde Fledderus door te gaan. 

Eerder op de dag besloot Gudde dat het tijd was om afscheid te nemen van de man met wie hij 'persoonlijk heel fijn heeft samengewerkt'. Tegenover Voetbal International vertelt de beleidsbepaler hoe Fledderus met het nieuws omging. "Dat was geen leuk gesprek, maar Mark-Jan pakte het heel professioneel op. Hij is hard voor zichzelf, altijd. Tijdens dit gesprek was hij ook zelfkritisch. Daarna heeft hij afscheid genomen van spelers en collega's, dat was erg emotioneel en heftig. Het doet me op persoonlijk vlak pijn dat het niet is gelukt om samen de eindstreep te halen."

Lees ook: Breaking: Fledderus per direct weg bij FC Groningen

Dubbelfunctie

Voorlopig neemt Gudde de taken van de weggestuurde Fledderus op zijn schouders naast zijn werkzaamheden als algemeen directeur. "Nee, ik zal niet veel thuis zijn", beseft hij dan ook. Ondanks de druk om snel met een opvolger voor Fledderus te komen wil Gudde eerst onderzoeken in welke vorm een nieuwe td aan zou moeten treden. "Er zijn uiteindelijk verschillende modellen waar je aan kunt denken. PSV heeft bijvoorbeeld wel een statutaire technisch directeur benoemd, terwijl Feyenoord juist kiest voor een algemene directeur met daaronder een stevig scoutingsapparaat. FC Utrecht heeft de technische portefeuille op zijn beurt over twee mensen verdeeld. Er zijn dus veel richtingen om over na te denken."

Nijland houdt hoop

De Telegraaf sprak ondertussen met Hans Nijland, de voorganger van Gudde die in 2019 na 23 jaar het stokje overdroeg. De gewezen directeur maakte zelf in zijn eerste jaren een degradatie mee met FC Groningen, een scenario dat dit seizoen opnieuw dreigt. "Een vreselijke tijd, daarom onthoud ik me nu ook van analyses over de clubleiding. Uit ervaring weet ik dat die het ellendig genoeg heeft." Het doet de uitgesproken Nijland pijn dat de club niet langer tegen de subtop van de Eredivisie aanschurkt. "We horen met deze begroting in het linker rijtje te spelen en het clubs als Feyenoord en Ajax moeilijk te maken. Inmiddels dreigen potjes tegen, met alle respect, Telstar en Dordrecht." Toch is hij nog altijd hoopvol dat de club het onheil van de Keuken Kampioen Divisie nog kan ontlopen. "Er zijn nog vijftien wedstrijden. De slag is verloren, de oorlog nog niet."

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen