Haller dolgelukkig met treffer: "Kan hoop en moed bieden"

4 februari 2023, 20:20
Haller dolgelukkig met treffer:

Sébastien Haller is dolgelukkig met zijn eerste Bundesliga-treffer voor Borussia Dortmund. De aanvaller maakte zaterdagmiddag de 3-1 tijdens de overtuigende 5-1 overwinning van zijn club op het SC Freiburg van doelman Mark Flekken. De Ivoriaan werd vorig jaar getroffen door teelbalkanker maar herstelde daarvan volledig.

De spits werd luid toegejuicht door het fanatieke Dortmund-publiek nadat hij de 3-1 op het scorebord had gezet. Na afloop van de wedstrijd stond de aanvaller stil bij zijn ziekte. "Mijn doelpunt zie ik ook als een boodschap richting mensen die vandaag met een ernstige ziekte kampen en ook met mensen die daar op een later moment mee te maken gaan krijgen", zei hij tegenover de Duitse pers. 

Haller is zich ervan bewust dat hij de boodschap uit kan dragen dat een zware diagnose niet per se hoeft te betekenen dat een (topsport)carrière ten einde is. "Ik hoop dat mijn verhaal mensen hoop en moed kan bieden", voegde hij daaraan toe. Zijn treffer betekende de eerste die hij sinds mei 2019 maakte in de Bundesliga. Destijds zorgde hij voor de enige treffer van Eintracht Frankfurt bij de zware uitnederlaag bij Bayern München (5-1) op de laatste speeldag van het seizoen 2018-2019.

Zie ook: Kippenvel: Haller scoort eerste goal en wordt bejubeld door teamgenoten

Daarna trok de oud-spits van FC Utrecht naar de Premier League omdat West Ham United bereid was om Frankfurt een bedrag van 50 miljoen euro te betalen voor zijn diensten. Twee jaar later plukte Ajax hem voor minder dan de helft van dat bedrag op, waarna Haller uitgroeide tot Eredivisie-topscorer en in zijn tweede seizoen ook zeer op dreef was in de Champions League. Afgelopen zomer hengelde Dortmund hem binnen als vervanger voor de naar Manchester City vertrokken Erling Haaland, maar door zijn ziekte moest de club dus ruim een half jaar wachten op zijn eerste Bundesliga-doelpunt. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
avatar

Goed bezig Seb hoop dat je kampioen word .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen