Juventus ook Europees in de problemen, reddende engel voor Portugal

16 februari 2023, 23:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Juventus moet serieus vrezen dat het ook in Europees verband dit seizoen buiten de boot zal vallen. De formatie van Massimiliano Allegri wist donderdagavond in eigen huis namelijk niet te winnen van Nantes FC (1-1). Omdat de ploeg uit Turijn in de Serie A al een flinke puntenstraf heeft gekregen en nu de negende plaats bezet, zal het moeten winnen in Nantes om te voorkomen dat het seizoen als een nachtkaars uitgaat.

In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Oude Dame. Dusan Vlahovic had de ploeg van Allegri na dertien minuten al op voorsprong gezet op aangeven van Frederico Chiesa en de Fransen wisten geen enkel schot op het Turijnse doel te produceren. In minuut 60 trok de 25-jarige middenvelder Ludovic Blas de stand echter gelijk, waarna een slotoffensief van de Italianen niet meer mocht baten. Hierdoor moet er volgende week in Nantes een goed resultaat behaald worden als Juventus de volgende ronde wil bereiken.

Bizarre eigen goal wordt Leverkusen fataal

AS Monaco heeft op het laatste moment toch gebruik gemaakt van het cadeautje dat het in de uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen in de schoot geworpen kreeg. Na negen minuten maakte doelman Lukas Hradecky namelijk een eigen doelpunt, maar na de rust vocht de Bundesliga-ploeg zich terug in de wedstrijd via doelpunten van Moussa Diaby en Florian Wirtz. Uiteindelijk lachte Monaco toch voor het laatst. In de 92e minuut maakte Axel Disasi alsnog de 3-2 voor de Fransen, waardoor ze in eigen huis de klus kunnen klaren. 

Zie ook: Video: "Verreweg de gekste goal die ik gezien heb. Ooit." 

Sporting houdt Portugese competitie levend

Sporting Lissabon heeft op het allerlaatste moment een Europees drama voor Portugal voorkomen. De ploeg van trainer Ruben Amorim, die momenteel de vierde plaats in de Portugese competitie bezet, stond namelijk in eigen huis lange tijd met 1-0 achter tegen FCMidtjylland. Een doelpunt van de Uruguayaanse verdediger Sebastian Coates in de 94e minuut zorgde er echter voor dat de hoop van Sporting in leven blijft en een coëfficiëntendrama voor Portugal voorkomen werd.

Conference League

AEK Larnaca - Dnipro-1 1-0

Lazio Roma - CFR Clu 1-0

Ludogorets - Anderlecht 1-0

Sheriff Tiraspol - Partizan Belgrado 0-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen