Kraay jr. begrijpt helemaal niks van AZ-speler: "Wat ben je aan het doen?"

19 februari 2023, 13:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord en AZ stevenden zaterdagavond lang af op een gelijkspel, maar door een doelpunt van Marcus Pedersen eindigde de kraker in speelronde 22 van de Eredivisie toch nog in een overwinning voor de thuisploeg. Dat AZ voor het tweede seizoen op rij in de absolute slotfase een punt uit handen gaf in de Kuip, is volgens Hans Kraay jr. ditmaal de schuld van Mees de Wit.

Milos Kerkez, dit seizoen een van de revelaties bij AZ, beleefde een zware avond in de Kuip. De linksback had zijn handen vol aan Alireza Jahanbakhsh. De aanvaller was zijn directe tegenstander vlak voor het rustsignaal te slim af en kopte Feyenoord daarmee met een gelijke stand de kleedkamer in. De wedstrijd van Kerkez zat er na 69 minuten op. AZ-trainer Pascal Jansen bracht De Wit voor hem binnen de lijnen.

De vleugelverdediger moest er in de slotfase samen met zijn ploeggenoten voor zorgen dat er in ieder geval een punt werd overgehouden aan de ontmoeting in Rotterdam. Maar het ging in de laatste minuut van de reguliere speeltijd toch nog mis voor de Alkmaarders. Volgens Kraay Jr. moet De Wit heel goed in de spiegel kijken. "Ik kan me voorstellen dat Jansen zich kapot heeft geërgerd. Dat heeft hij na afloop goed binnen weten te houden. De Wit heeft in de negentigste minuut de bal, wat ben je aan het doen?", vroeg Kraay jr. zich zondagochtend af in het programma Goedemorgen Eredivisie van ESPN.

De Wit bleef in eerste instantie heel rustig onder de Rotterdamse druk, maar leverde de bal vervolgens toch in bij een tegenstander. "Je wordt door acht Feyenoorders onder druk gezet op eigen helft. Peer dat ding veertig meter weg", had Kraay jr. gedaan als hij De Wit was. "De hoekschop en het doelpunt dat daar uitvalt zijn het vervolg van de actie van De Wit, die gaat lopen klootviolen op eigen helft. Nogmaals: wat ben je aan het doen?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen