'Mededeling uit Mönchengladbach mogelijk goed nieuws voor Barça'

20 februari 2023, 14:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hoewel de beslissende fase van het seizoen nog moet beginnen, is FC Barcelona op de achtergrond al bezig met de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen. De Catalanen zullen komende zomer opnieuw op hun centen moeten letten en volgen daarom met extra interesse de spelers die na dit seizoen uit hun contract lopen. Ook de naam van Marcus Thuram zou nu op het lijstje staan.

De Fransman staat momenteel nog onder contract bij Borussia Mönchengladbach, maar de Duitse topclub houdt rekening met een zomers vertrek van de aanvaller. "We moeten accepteren dat er grotere clubs zijn waar hij naartoe kan gaan", liet sportief directeur Roland Virkus optekenen door Sport1. Eén van de clubs die wel oren hebben naar de komst van Thuram, is dus FC Barcelona. Dat meldt Mundo Deportivo althans.

Het Spaanse medium maakte vorige maand al melding van de interesse van FC Barcelona in de Franse aanvaller. Scouts van de huidige koploper van Spanje zouden Thuram zelfs al live in actie hebben gezien om te beoordelen of zijn speelstijl past bij het voetbal dat trainer Xavi Hernández graag wil spelen. Thuram maakte eind vorig jaar deel uit van de Franse WK-selectie. De 25-jarige buitenspeler kreeg op de valreep een uitnodiging van bondscoach Didier Deschamps. Thuram kwam in de finale tegen Argentinië al in de eerste helft als invaller binnen de lijnen.

Thuram is bezig aan een uitstekend seizoen. De zoon van Lillian Thuram, de legendarische verdediger die gedurende zijn spelersloopbaan onder meer actief was bij FC Barcelona, scoorde dit seizoen al veertien keer in alle competities. Bovendien verzorgde hij ook nog eens vier assists. Thuram fungeerde in de thuiswedstrijd tegen Bayern München van afgelopen zaterdag nog als aangever, waarmee hij een aandeel had in de 3-2 overwinning op de recordkampioen.

Lees ook: 'Gigantische renovatie Barcelona zet door: Gündogan

Moordende concurrentie in de aanval

Het duurt weliswaar nog even, maar het heeft er veel van weg dat FC Barcelona weer een hectische zomer tegemoet gaan. Vorig jaar baarde de club al opzien door, ondanks haar financiële problemen, onder meer Robert Lewandowski, Raphinha en Jules Koundé naar Spanje te halen. Door de komst van Lewandowski en Raphinha, én het nieuwe contract voor Ousmane Dembélé, werd Memphis Depay langzaam maar zeker richting de uitgang geduwd. Memphis bleef FC Barcelona in de zomer nog trouw, maar tekende vorige maand een contract bij Atlético Madrid. Xavi heeft desondanks nog voldoende opties rondlopen voorin. De oefenmeester kan immers ook nog een beroep doen op Ferran Torres en Ansu Fati. 

Er staat momenteel echter een vraagteken achter de toekomst van Fati bij FC Barcelona. De aanvaller schoot uit de startblokken, maar kende door verschillende blessures een enorme terugval. Fati worstelt inmiddels al tijden met zijn vorm en daarom zou FC Barcelona een vertrek in de zomer niet op voorhand uitsluiten. De Spanjaard mag zich naar verluidt verheugen op de interesse van de top van de Premier League. Fati is echter vastberaden om voor zijn kans te gaan bij FC Barcelona. Hij kreeg zondagavond in de thuiswedstrijd tegen Cádiz nog de kans van Xavi, maar hij betaalde het vertrouwen van de trainer niet terug met een goed optreden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen