'Monster' Haaland afgestopt: "Misschien heeft hij de verkeerde club gekozen"

6 februari 2023, 10:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erling Haaland kent tot dusver een waanzinnig seizoen bij Manchester City. De 22-jarige Noor staat met 25 doelpunten uit 21 wedstrijden op eenzame hoogte in het topscorersklassement in de Premier League en is voor menig verdediger een ware plaag. In de topper tegen Tottenham Hotspur op zondagavond (1-0 nederlaag) kwam Haaland echter niet tot scoren, waardoor er toch kritiek klinkt op het 'monster' van City.

Voormalig Liverpool-verdediger Jamie Carragher is namelijk van mening dat de spits niet goed tot zijn recht komt bij City. De huidig Sky Sports-analist verwacht nog veel meer van de Noorse superster. "Ik denk dat we nog maar 60 procent van Erling Haaland hebben gezien. Denk aan zijn goal tegen West Ham, toen er ruimte achter defensie lag. Maar door de speelwijze van City is die ruimte er niet in elke wedstrijd", constateert Carragher.

"Haaland komt uit een soort countercompetitie (Bundesliga, red.), waar het spel steeds op en neer golft. In Duitsland zag je ook hoe snel hij is, dat hebben we hier nog niet gezien. Misschien heeft Haaland de verkeerde club gekozen om het beste uit zichzelf te halen", brengt de analist op. 

Ook het presteren van Manchester City als geheel lijdt volgens Carragher onder het opstellen van Haaland. De Noor helpt trainer Pep Guardiola volgens de Liverpool-legende niet altijd. "City scoort evenveel als vorig seizoen, maar kreeg al meer tegengoals. Ze vormen een ander, minder sterk team met Haaland. Al is dat niet zijn schuld. Teams van Guardiola bouwen langzaam op en drukken de tegenstander terug in het strafschopgebied. Daardoor zien we Haaland nog niet tot volle wasdom komen", aldus Carragher.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een scherpe trainer, die "Peper" Guardiola.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen