Te Wierik baalt van afscheid bij dolend Groningen: "Doet me zeer"

1 februari 2023, 18:29
Te Wierik baalt van afscheid bij dolend Groningen:

Mike te Wierik kijkt met een dubbel gevoel terug op zijn plotselinge vertrek bij FC Groningen. De verdediger liet zijn contract bij de club ontbinden en tekende woensdag een contract bij FC Emmen. De dertigjarige Te Wierik speelde zes seizoenen bij Groningen en dus komt het afscheid behoorlijk aan.

"Ik ben heel blij met FC Emmen, maar dat het zo moet eindigen bij FC Groningen doet me zeer", aldus de ervaren verdediger in gesprek met Voetbal International. "Ik heb het namelijk altijd heel erg naar mijn zin gehad bij de club. De afgelopen uren heb ik heel veel reacties gehad van supporters, bijna allemaal positief. Dat doet me ontzettend goed. Door de fans heb ik me namelijk bij FC Groningen altijd enorm thuis gevoeld, dat zal ik nooit vergeten."

Lees ook: 'Code Rood' blijft bij FC Groningen: "Maar ik ben geen wegloper"

Te Wierik hoopte zijn ex-club te helpen in de strijd tegen degradatie, maar was vooral bankzitter. "Mijn intentie was om nog voor mijn kans te gaan, maar afgelopen zondag knapte er wel iets bij mij. Radinio Balker was geblesseerd en nog altijd zat ik op de bank. Toen hebben we maandag opnieuw met elkaar gesproken en kwam deze oplossing ter sprake. Ik was niet direct overtuigd, maar vanuit de technische staf kreeg ik daarna te horen dat dit het beste zou zijn voor iedereen. Dat was voor mij wel het laatste zetje."

Mark-Jan Fledderus

In gesprek met VI liet ook de geplaagde technisch directeur Mark-Jan Fledderus van zich horen. "De technische staf kiest voor andere spelers en daardoor kwam Mike in een positie die niet bij zijn status en betekenis voor deze club passen. Dat is voor beide partijen uiteindelijk niet oké. We wilden niet lastig gaan doen, proberen het onderste uit de kan te halen. Daarvoor hebben we te veel respect voor Mike", vertelde Fledderus over het vertrek van de ex-aanvoerder.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen