Ten Hag met Weghorst op jacht naar zege, slecht nieuws voor Malacia

19 februari 2023, 14:07   Bijgewerkt: 19 februari 2023, 14:20

Manchester United kan zondagmiddag uitstekende zaken doen in de strijd om een Champions League-ticket. Door de overwinning van Liverpool op Newcastle United kan de ploeg van trainer Erik ten Hag Newcastle United op een achterstand van acht punten zetten. Daarvoor moet er wel worden gewonnen van Leicester City. Om dat te bewerkstellingen, gunt Ten Hag Wout Weghorst wederom een basisplaats. Tyrell Malacia begint daarentegen op de bank.

Manchester United verbaasde vriend en vijand door Weghorst in januari terug naar Engeland te halen. Ten Hag was na het omstreden vertrek van Cristiano Ronaldo op zoek naar een nieuwe spits en kwam in die zoektocht dus uit bij de oud-speler van onder meer Heracles Almelo en AZ. Wie dacht dat Weghorst op Old Trafford genoegen moest nemen met de rol van 'plan B', komt vooralsnog bedrogen uit. De Oranje-international is basisspeler bij Manchester United. Ook in de thuiswedstrijd tegen Leicester City begint hij dus aan de aftrap. Waar Weghorst een paar dagen geleden tegen FC Barcelona nog áchter de spits stond, is het de verwachting dat hij vanmiddag 'gewoon' weer in de punt staat.

Waar Weghorst dus weer aan de aftrap verschijnt, moet Tyrell Malacia genoegen nemen met een plek op de bank. De vleugelverdediger had in de laatste twee wedstrijden nog een basisplaats, maar moet vanmiddag dus hopen op een rol als invaller. Lisandro Martínez keert daarentegen terug in de basis. De Argentijn moest de eerste ontmoeting met FC Barcelona in de tussenronde van de Europa League aan zich voorbij laten gaan wegens een schorsing. Om die reden ontbreekt Casemiro nog bij Manchester United. De Braziliaanse middenvelder werd onlangs in de thuiswedstrijd tegen Crystal Palace met rood van het veld gestuurd en kreeg vervolgens een schorsing van drie competitieduels aan zijn broek gehangen. Casemiro wordt vervangen door Marcel Sabitzer, die vorige maand op huurbasis overkwam van Bayern München.

Het treffen tussen Manchester United en Leicester City begint om 15.00 uur. De verrassende kampioen van 2016 staat momenteel slechts veertiende in de Premier League, maar tankte in de voorgaande twee wedstrijden flink wat zelfvertrouwen. Na de 2-4 overwinning op Aston Villa was Leicester City vorige week met 4-1 te sterk voor Tottenham Hotspur. Manchester United is dus gewaarschuwd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen