Dramatische middag Ten Hag: VAR kost United zege, Arsenal profiteert

12 maart 2023, 17:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester United is zondag de grote verliezer in de Engelse titelstrijd geworden. De ploeg van trainer Erik ten Hag speelde in eigen huis doelpuntloos gelijk tegen hekkensluiter Southampton, terwijl koploper Arsenal een ruime zege boekte op bezoek bij Fulham (0-3). Dankzij het puntenverlies loopt de achterstand van Manchester United op Arsenal op tot zestien punten, waardoor de titelstrijd voorlopig gestaakt kan worden. Bovendien volgt Tottenham Hotspur, dat momenteel de vierde plaats in de competitie bezet, op slechts twee punten.

Voor United begon de wedstrijd al niet volgens plan. The Red Devils hadden grote moeite om de verdediging van Southampton te slechten en wisten, mede dankzij een matig spelende Wout Weghorst, nauwelijks tot grote kansen te komen. De problemen werden echter een stuk groter toen sterkhouder Casemiro in 34ste minuut een harde tackle inzette en daarbij zijn tegenstander na de bal raakte. Scheidsrechter Antony Taylor deed het voorval in eerste instantie af met een gele kaart, maar na ingrijpen van de VAR moest United met tien man verder, tot grote teleurstelling van een betreurde Casemiro.

De frustratie van United werd nog groter toen nog geen vijf minuten later een verdediger van The Saints hands leek te maken in zijn eigen strafschopgebied, maar wederom besloot Taylor in het nadeel van Ten Hag. In de tweede helft moest de ploeg van Ten Hag dus met een man minder op zoek naar een overwinning. Door Bruno Fernandes, die zijn ploeg bij het sleeptouw probeerde te nemen, werd United nog gevaarlijk via enkele afstandschoten, maar het was vooral verdedigen geblazen.

Zie ook: Casemiro moet getroost worden door teamgenoten: vier (!) duels schorsing   

Hattrick aan assists Arsenal

Bij koploper Arsenal was Leandro Trossard de grote held voor trainer Mikel Arteta. De 28-jarige Belg, die afgelopen winter voor een bedrag van 24 miljoen euro overkwam van Brighton & Hove Albion, leverde namelijk drie assists af in de eerste helft. Respectievelijk Gabriel, Gabriel Martinelli en Martin Odegaard waren trefzeker voor The Gunners, waarna het verzet van Brighton gebroken was. 

Overige uitslagen

West Ham United - Aston Villa: 1-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

larsk0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Titelstrijd...? Daar hebben ze dit seizoen geen moment aan meegedaan... Ze staan 16 punten achter... kom op. Ten Hag is aan het bouwen en de CL halen is het doel en dat gaat hij "gewoon" halen. Als hij dan ook nog de Uefacup pakt is het simpelweg een geweldig seizoen voor MU, na al die dramatische jaren achter de rug.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen