Ronaldo en Portugal vermorzelen Luxemburg, Italië slaat een flater

26 maart 2023, 22:42
Foto: © ProShots

Portugel heeft zondagavond geen enkel kind gehad aan Luxemburg in de EK-kwalificatie. Mede dankzij twee treffers van aanvoerder Cristiano Ronaldo werd de voetbaldwerg met 6-0 opzij gezet. Italië kende daarentegen een lastigere avond tegen een tegenstander van nog minder formaat. 

Ronaldo had in het verleden al liefst negen keer gescoord tegen de nummer 92 van de FIFA-ranking en zag het EK-kwalificatieduel dus met veel vertrouwen tegemoet. Het duurde dan ook niet lang voordat de aanvaller van Al-Nassr zijn eerste doelpunt te pakken had. In de negende minuut legde Nuno Mendes de bal goed terug op Ronaldo, die recht voor doel niet miste. 

Zie ook: Uitzinnige Cristiano Ronaldo scoort 2 keer in 30 minuten tegen favoriete opponent

Nadat Joao Felix en Bernardo Silva tussendoor ook beiden een treffer op hun naam hadden geschreven, verdubbelde Ronaldo zijn aantal in de 31e minuut, door één-op-één met doelman Anthony Moris niet te falen en de 4-0 binnen te schieten. Hierdoor was het al voor de rust gedaan en nam Portugal, zeker zonder de gewisselde Ronaldo, het gas enigszins terug. Invallers Otavio en Rafael Leao waren elk nog trefzeker, hoewel laatsgenoemde ook een strafschop miste. Zo leidt Portugal na twee wedstrijden overtuigend in Groep J van de kwalificatie.

Italië

Verder richting het Zuiden heeft Italië een minder eenvoudige avond beleefd. Tegen Malta, dat met een FIFA-ranking van 167 eveneens als voetbaldwerg beschouwt mag worden, lukte het de viervoudig wereldkampioen niet bepaald om vertrouwen te tanken. Dankzij doelpunten van Mateo Retegui en Matteo Pessina, eveneens beiden in de eerste helft, werd er met 0-2 gewonnen in Ta' Qali. Dat Malta echter een serieus aantal kansen kreeg voor het doel van Gianluigi Donnarumma, zal bondscoach Roberto Mancini echter niet gerust stellen.

Overige uitslagen

Noord-Ierland - Finland: 0-1

Slowakije - Bosnië & Herzegovina: 2-0

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen