Southampton en Tottenham Hotspur blameren zich in FA Cup

1 maart 2023, 23:16   Bijgewerkt: 1 maart 2023, 23:21

De vijfde ronde van de FA Cup heeft een aantal verrassende resultaten opgeleverd. Southampton werd op eigen veld uitgeschakeld door het zeer bescheiden Grimsby Town. Tottenham Hotspur sneuvelde uit bij Sheffield United, de nummer twee van het Championship. 

Grimsby komt uit in de League Two, het vierde niveau in Engeland. Zoals te verwachten was had de Premier League-club een groot veldoverwicht, maar na 90 minuten stond toch een 2-1 zege voor de uitploeg op het bord. Gavan Holohan groeide uit tot de grote held van de avond door zowel voor als ná rust een strafschop te benutten. Via verdediger Duje Caleta-Car kwam Southampton nog wel terug in de wedstrijd, maar verder kwam het niet en dus is de hekkensluiter in de Premier League uitgeschakeld door de nummer zestien van League Two. 

Ook voor Tottenham Hotspur zit het grootste bekertoernooi van Engeland erop. Uit bij Sheffield United, de nummer twee van het Championship, ging de ploeg van Antonio Conte met 1-0 onderuit. Iliman Ndiaye maakte tien minuten voor het einde van het duel de enige treffer van de avond. Op dat moment was Harry Kane al ingevallen bij de Spurs, maar ook hij kon de bekeruitschakeling niet voorkomen. 

In de kwartfinale treft Grimsby Town opnieuw een Premier League-club. Op 18 maart gaat het op bezoek bij het Brighton & Hove Albion van Joël Veltman en Jan Paul van Hecke. Sheffield United treft die dag bij de laatste acht een competitiegenoot. Blackburn Rovers, de nummer vier van het Championship, komt op bezoek in Sheffield. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen