Voorbereiding Oranje verder verstoord: tweetal mist laatste training

23 maart 2023, 18:34
Voorbereiding Oranje verder verstoord: tweetal mist laatste training

Het Nederlands elftal is donderdag aangekomen in Frankrijk om zich voor te bereiden op het EK-kwalificatieduel met Frankrijk, dat vrijdag gespeeld wordt in Parijs. Tijdens de laatste training kon bondscoach Ronald Koeman niet over zijn gehele selectie beschikken. 

Donderdagochtend werd Oranje opgeschrikt door het bericht dat liefst vijf spelers met dusdanig ernstige buikgriepklachten kampten, dat zij ziek naar huis moesten en de duels met Frankrijk en Gibraltar (maandag in Rotterdam) in principe aan zich voorbij moeten laten gaan. Matthijs de Ligt, Cody Gakpo, Sven Botman, Joey Veerman en Bart Verbruggen waren de pechvogels die het trainingskamp van het Nederlands elftal moesten verlaten. 

Als vervangers van het vijftal besloot Koeman drie spelers op te roepen die in eerste instantie afvielen uit de 37-koppige voorselectie. Stefan de Vrij voegde zich vanuit Milaan alsnog bij de groep, terwijl Ryan Gravenberch en Kjell Scherpen werden overgeheveld vanuit de selectie van Jong Oranje. Zij waren op trainingskamp in Spanje met de ploeg van Erwin van de Looi, die zich voorbereidt op het jeugd-EK van komende zomer in Georgië en Roemenië. 

De middenvelder van Bayern München en de doelman van Vitesse kregen vanochtend te horen dat zij zich alsnog bij het 'grote' Oranje mochten melden. Het tweetal ving dan ook de reis naar Frankrijk aan, maar slaagde er niet in op tijd te komen om ook deel te kunnen nemen aan de afsluitende training van het elftal van Koeman. De Vrij lukte dat wél, hij stond 'gewoon' tussen zijn collega's op het veld. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen