Ajax neemt het zekere voor het onzekere en legt 12.000 euro neer

28 mei 2023, 14:22
Foto: © ProShots

Ajax houdt er rekening mee dat het cruciale uitduel met FC Twente zondag gestaakt wordt. De club heeft 12.000 euro neergeteld om 35 kamers in het Van der Valk-hotel in Hengelo te boeken voor de nacht van zondag op maandag, schrijft Telegraaf-journalist Mike Verweij.

Mocht het tot een definitieve staking komen op zondag, dan zal het duel op maandag alsnog uitgespeeld worden, zo heeft de KNVB bepaald. Om niet op en neer naar Amsterdam te hoeven rijden, heeft de Amsterdamse club het hotel waarin het zaterdag op zondag ook al sliep voor een extra nacht geboekt.

Artikel gaat verder onder video

Dat kost de club 12.000 euro, schrijft Verweij. Mocht de wedstrijd in de Grolsch Veste wél gewoon worden uitgespeeld op zondag, dan krijgt Ajax dat bedrag niet terug omdat de boeking niet meer te annuleren is. "Voor het eten van vanavond moet de helft sowieso worden betaald. Wordt FC Twente-Ajax gewoon uitgespeeld, dan hoeft de andere helft niet te worden overgemaakt", weet Verweij bovendien.

De wedstrijd tussen FC Twente en Ajax is in ons liveverslag te volgen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen