Dit zie je niet vaak: RCD Mallorca-speler biedt excuses aan voor smerige overtreding op Barça-back Baldé

29 mei 2023, 09:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

FC Barcelona heeft een bijzondere avond achter de rug. In voorlopig de laatste wedstrijd in het Spotify Camp Nou was de ploeg van trainer Xavi Hernández met 3-0 te sterk voor RCD Mallorca en nam het afscheid van Sergio Busquets én Jordi Alba. FC Barcelona hield desondanks ook een vervelend gevoel over aan het voorlaatste competitieduel. Alejandro Baldé moest al vroeg gewisseld worden na een smerige tackle van Amath Ndiaye, die via Instagram zijn excuses heeft aangeboden. 

FC Barcelona kroonde zich twee weken geleden voor de eerste keer sinds 2019 tot kampioen van Spanje. De 4-2 overwinning op Espanyol in de kampioenswedstrijd kreeg echter geen passend vervolg. FC Barcelona verloor van Real Sociedad (1-2) en Real Valladolid (3-1), waardoor het seizoen toch nog in mineur leek te gaan eindigen. Maar de Catalanen revancheerden zich zondagavond. Na amper 25 minuten voetballen stonden ze al met 2-0 voor tegen RCD Mallorca. 

Artikel gaat verder onder video

De bezoekers maakten het de landskampioen wel heel makkelijk, want na nog geen kwartier spelen moesten ze al door met tien. Ndiaye werd na een smerige overtreding op Baldé met rood van het veld gestuurd. De vleugelverdediger kon niet verder en moest vervangen worden door Sergi Roberto. FC Barcelona meldde tijdens de wedstrijd al dat een enkelblessure Baldé zes tot zeven weken aan de kant houdt, wat betekent dat hij zich al kan gaan richten op volgend seizoen.

Een zuur slot van een fraai seizoen voor Baldé, die zijn doorbraak beleefde in de hoofdmacht en zelfs clubicoon Alba uit de basis speelde. Ook ‘dader’ Ndiaye moet geschrokken zijn van zijn overtreding. Dat blijkt wel uit diens handelen op Instagram. “Het spijt mij Baldé voor mijn tackle, het was niet mijn intentie. Beterschap”, schrijft de aanvaller.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen