Erik ten Hag heeft eerste aanwinst binnen: 'Manchester United bereikt akkoord met Chelsea'

29 juni 2023, 18:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De komst van de eerste zomeraanwinst van het Manchester United van Erik ten Hag lijkt in kannen en kruiken. Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano heeft de club een akkoord bereikt met Chelsea over de komst van Mason Mount (24). De middenvelder zal na het weekend medisch gekeurd worden in Manchester, zo weet de Italiaan bovendien te melden.

De interesse van United in Mount was al langer bekend, maar de clubs leken er onderling niet uit te gaan komen. Tot donderdag, toen Romano wist te melden dat er nu tóch een akkoord ligt. De club uit Manchester betaalt volgens de Italiaan een bedrag van zo'n 64 miljoen euro, dat door bonussen nog verder op kan lopen naar een kleine 70 miljoen.

Artikel gaat verder onder video

Na het akkoord tussen de clubs staat alleen de medische keuring een definitieve overgang van Mount nog in de weg. Volgens Romano ondergaat hij die "na het weekend". Mits Mount door de keuring heen komt, ligt er een vijfjarig contract voor hem klaar, waarin bovendien een optie voor een extra seizoen is opgenomen. Mount zou daarmee vastliggen tot de zomer van 2029.

Afgelopen seizoen beleefde Mount, die in het seizoen 2017-18 werd verhuurd aan Vitesse, een matige jaargang. In 35 wedstrijden kwam hij slechts drie keer tot scoren. Een blessure aan het bekken hield hem vanaf maart bovendien langdurig aan de kant. Chelsea kocht ondertussen voor honderden miljoenen aan nieuwe spelers en moet dus ook proberen een aantal spelers te verkopen. De club doet en deed al volop zaken met Saudi-Arabië en verkocht middenvelder Mateo Kovacic aan Manchester City. Mount is dus de volgende die de club achter zich gaat laten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen