Fabrizio Romano komt met 'Here we go' over transfer Hakim Ziyech

26 juni 2023, 16:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Hakim Ziyech (30) gaat Chelea op zeer korte termijn verlaten. De aanvaller annex middenvelder vertrekt naar Saudi-Arabië om als ploeggenoot van Cristiano Ronaldo aan de slag te gaan bij Al-Nassr. Transferspecialist Fabrizio Romano spreekt maandagmiddag van een definitieve overgang en komt met de inmiddels bekende woorden: 'Here we go, confirmed'. Daarmee is de officiële aankondiging nog slechts een kwestie van tijd.

Ziyech gaat een contract ondertekenen tot en met de zomer van 2026, waarmee hij de komende vier jaar onder de pannen is. Volgens journalist Ben Jacobs van CBS Sports is het een verbintenis ter waarde van circa dertig miljoen euro per jaar. De linkspoot stond de afgelopen drie seizoenen onder contract bij Chelsea. De grootmacht uit de Premier League nam hem in 2020 voor ruim veertig miljoen euro over van Ajax. Naar verluidt maakt hij ditmaal de overstap voor slechts ruim eenvierde van dat bedrag.

Artikel gaat verder onder video

De dertigjarige international van Marokko ziet een transfer naar Al-Nassr wel zitten, mede omdat hij daar samen kan spelen met Cristiano Ronaldo. Voor Ziyech komt na drie jaar een einde aan zijn dienstverband in de Premier League. De ex-Ajacied slaagde er bij Chelsea nooit echt in om een vaste waarde te worden, waardoor een vertrek bespreekbaar was voor de Londenaren. Eerder maakten N'Golo Kanté (Al-Ittihad) en Kalidou Koulibaly (Al-Hilal) ook al de overstap naar Saudi-Arabië.

Ook keeper doelman Édouard Mendy gaat vermoedelijk nog spoedig zijn transfer naar de Saudi Premier League in orde maken, waarmee er vier spelers van The Blues komend jaar daar te zien zijn. Ziyech kwam in het verleden uit voor Chelsea, Ajax, FC Twente en sc Heerenveen. Ziyech won bij Chelsea de Champions League, wereldbeker voor clubteams en de Europese supercup.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen