'Hij zou goed genoeg zijn voor de Europese top, maar heeft dat bij Ajax niet laten zien'

17 juni 2023, 08:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Wim Kieft is benieuwd hoe de keuze van Ajax voor Maurice Steijn uitpakt. Van een afstand denkt hij dat de 49-jarige trainer goed kan omgaan met spelers die 'nogal blasé zijn of op zijn minst zo ogen'. Dat schrijft de oud-voetballer in zijn column in De Telegraaf.

"Je weet niet of Maurice Steijn de juiste trainer is voor Ajax, technisch en tactisch. Het is een gok, die dus goed en verkeerd kan uitpakken", begint Kieft. "Wel presenteert hij zich altijd als een ’mannetje’. Zo iemand heeft dit Ajax wel nodig met een stel spelers die nogal blasé zijn of op zijn minst zo ogen. Steven Bergwijn, Steven Berghuis en Mohammed Kudus hebben afgelopen seizoen niets gepresteerd. Kudus zou goed genoeg zijn voor de Europese top, maar heeft dat bij Ajax niet laten zien. En dan loopt ook Dusan Tadic nog rond in de Johan Cruijff ArenA."

Artikel gaat verder onder video

Steijn zal volgens Kieft beslissingen moeten nemen en 'labbekakkerige' wat erin is geslopen bij Ajax moeten verbannen. "Van een afstand denk je dat Steijn daartoe in staat kan zijn als je zijn functioneren tot dusver als trainer-coach tegen het licht houdt. Aan de andere kant is hij niet iemand die bij Ajax binnenkomt en even kan eisen dat hij vier nieuwe spelers wil."

Het is nog onduidelijk met welk spelersmateriaal Steijn gaat werken in de Johan Cruijff ArenA. Daarvoor is hij afhankelijk van directeur voetbalzaken Sven Mislintat. "Hoeveel rugdekking kan Mislintat zijn nieuwe trainer geven en hoeveel rugdekking heeft Mislintat zelf binnen Ajax? De club neemt nogal wat gokjes met het technische aanstellingsbeleid", besluit Kieft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kieft is nu natuurlijk ook weer een hater

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen