Oranje traint alleen, toch is er een belangrijke wedstrijd voor het Nederlands elftal

16 juni 2023, 07:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 16 juni.

Wedstrijden

Griekenland – Ierland (20.45 uur)
Na de nederlaag tegen Frankrijk zal Nederland zich primair moeten richten op de tweede plaats in Groep B van de EK-kwalificatiecyclus. Op dit moment moet het die plaats nog delen met Griekenland, dat de enige wedstrijd tot dusver won. Ierland verloor het enige duel van Frankrijk, waardoor deze ontmoeting ook interessant én relevant is voor Oranje. Bondscoach Ronald Koeman kijkt mee naar de komende twee opponenten na de Nations League-eindronde.

Polen – Duitsland (20.45 uur) 

Na het mislukte wereldkampioenschap is de schwung nog niet bepaald terug bij de nationale ploeg van Duitsland. Een oefenduel met België werd verloren en zonder veel sterkhouders bleef die Mannschaft op 3-3 steken in een recent oefenduel met Oekraïne. Voor het EK in eigen land is Hansi Flick al geplaatst met zijn elftal, maar tegen Polen moet de sfeer wel weer wat beter worden rond het team. 

 

Voetbal op tv

18.00 uur: Finland – Slovenië, Ziggo Sport, live verslag van het EK-kwalificatieduel
20.45 uur: Gibraltar – Frankrijk, Ziggo Sport, live verslag van het EK-kwalificatieduel
20.45 uur: Griekenland – Ierland, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het EK-kwalificatieduel
20.45 uur: Polen – Duitsland, ARD, live verslag van het oefenduel 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen