Van de Looi verrast Belgen positief met opvallend antwoord: 'Eerlijk? Volgens mij zijn jullie beter'

26 juni 2023, 19:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Erwin van de Looi heeft de Belgische journalisten maandag tijdens de persconferentie positief verrast. De bondscoach van het Nederlands elftal sprak zijn oordeel uit over Jong België, dat in de slotronde het opneemt tegen de leeftijdsgenoten uit Portugal. Volgens de Nederlandse bondscoach hoeft België zich geen zorgen te maken. 

Desgevraagd naar de krachten van Portugal, begint Van de Looi zijn betoog tegenover Het Nieuwsblad. “Geen erg fysieke ploeg. Het is een vrij voetballend en technisch team. Ze spelen met twee spitsen. Tegen ons waren dat Neto en Silva. Goeie spelers. Vooral die Neto zoeken ze vaak”, aldus Van der Looi, die met zijn elftal gelijkspeelde tegen Portugal. Dat was tot dusver het enige team dat de Portugezen pakten. 

Artikel gaat verder onder video

Van de Looi is dan ook niet onder de indruk. “Ik vond het allemaal niet spectaculair, maar toch is het lastig spelen tegen ze. Ze hebben iets waardoor ze altijd in de wedstrijd blijven. In de zestien meters zijn ze bijvoorbeeld wel sterk. Ze verdedigen goed, waardoor ze weinig weggeven”, zei de keuzeheer. “Aanvallend zijn ze dan weer heel efficiënt. Maar eerlijk? Volgens mij zijn jullie beter.” 

In de poule met Nederland, België (beide 2 punten) en Portugal (1 punt) is Georgië het enige team met een overwinning (4 punten) en daardoor staan ze aan kop. Toch vond Van de Looi in het onderlinge gelijkspel België ook tegen hen beter. “Ik was echt heel verbaasd dat jullie die wedstrijd niet gewonnen hebben”, doelde Van de Looi op België tegen Georgië (2-2). “Ik vond jullie in de eerste helft echt sterk spelen, met ook nog eens twee mooie goals. Eigenlijk veranderde er in de tweede helft weinig, maar dan valt uit het niks die goal voor Georgië. Vanaf dan is het in het stadion wel opnieuw beginnen te leven. Ik had wel het gevoel dat dat een invloed had op sommige spelers. Bij 1-2 kreeg De Ketelaere daar nog een grote kans op de counter… (blaast) Die zal toch ook niet lekker geslapen hebben.”  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen