Is Real Madrid de grote winnaar van deze transferzomer? 'Als je naar de prijzen kijkt, dan was hij waarschijnlijk een koopje'

13 augustus 2023, 09:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © X

Real Madrid ging op papier een zware competitiestart tegemoet, maar het bezoek aan Athletic Club resulteerde zaterdagavond in een vrij eenvoudige 2-0 overwinning. De grote uitblinker bij de Spaanse recordkampioen was Jude Bellingham. De middenvelder werd eerder deze zomer voor ruim honderd miljoen euro overgenomen van Borussia Dortmund. Een ‘koopje’, concludeert Fabrizio Romano na het glansoptreden van Bellingham in Bilbao.

Real Madrid legde in het afgelopen seizoen weliswaar beslag op de Copa del Rey, maar eindigde in de competitie op grote afstand van kampioen FC Barcelona en kreeg in de halve finale van de Champions League een flinke draai om de oren van Manchester City. Een seizoen zonder landstitel of Champions League-eindzege wordt in Madrid al vrij snel bestempeld als mislukt. Niet gek dus dat de Koninklijke in een vroeg stadium van de transferwindow de markt op ging en de portemonnee trok. Zo werd Bellingham voor 103 miljoen euro overgenomen van Borussia Dortmund.

Artikel gaat verder onder video

De transfersom kan door bonussen weliswaar nog oplopen tot boven de 130 miljoen euro, maar Real Madrid mag zich desondanks misschien wel dé winnaar van deze transferzomer noemen. Waar Arsenal bijna 120 miljoen euro betaalde voor de komst van Declan Rice en Bayern München het eigen transferrecord verpulverde om Harry Kane binnen te halen, legde Real Madrid met Bellingham de meest talentvolle middenvelder - nog altijd pas 20 jaartjes jong - jarenlang vast. “Als je kijkt naar de prijzen deze zomer, dan was hij waarschijnlijk een koopje voor Real. Wat een speler”, plaatste Romano op X, voorheen Twitter. Bellingham bekroonde zijn eerste officiële optreden voor Real Madrid met een treffer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen